skip to Main Content
Nederlandse toeristen op de vuist met inwoners van Nerja
Archieffoto

Nederlandse toeristen op de vuist met inwoners van Nerja

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nederlandse toeristen op de vuist met inwoners van Nerja

Archieffoto

MÁLAGA – De Guardia Civil politie in Nerja is een onderzoek gestart naar een vechtpartij in de kustplaats die afgelopen dinsdag plaatsvond. Op een video is te zien hoe een zestal mensen in de Calle Jaén met elkaar op de vuist gaan. Deze video werd genomen vanuit een appartement en circuleerde op de sociale media.

De politie onderzoekt nog wat de aanleiding is geweest maar men weet dat er drie mannen met een Nederlandse nationaliteit bij betrokken zijn en een drietal inwoners van Nerja. De politie heeft een aangifte binnen gekregen waarna ze met het onderzoek zijn begonnen.

Op de 2 minuten durende video is te zien dat diverse mannen en vrouwen elkaar slaan, schoppen op de grond gooien en flink tekeer gaan. Er is ook te zien dat omstanders tussenbeide komen om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Daarnaast komt de politie op het einde van de video ook in beeld.

Het lijkt erop dat de vechtpartij waarbij twee mannen licht gewond raakten om niets ernstigs begon. Waarschijnlijk was er een woordenwisseling nadat men tegen elkaar aan was gelopen waarna men blijkbaar oververhit raakte.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Zo is het Jopke.
  Komt bij dat nog helemaal niet vaststaat wie begon.
  Wel hoor je op het filmpje iemand 2 keer in het Spaans roepen dat die de ander gaat vermoorden….daar kan de spreker lelijk voor in de problemen komen.

 2. Nerja, een prachtig dorp, maar veel en veel te veel mensen in de zomer daar.
  Het hele jaar druk, maar in de zomer zouden ze echt minder mensen moeten toelaten.
  En voor men roept dat het de schuld van de NL mensen is, laten we wel even vaststellen dat Spaanse mensen toch ook heeeeel vaak zelf problemen maken.
  Ik vind het een prachtig land, met geweldige mensen, meestal, maar man oh man, er zijn veel Spanjaarden uit het binnenland op vakantie aan de kusten en dat zijn echt de meest asociale mensen die ik ooit ben tegen gekomen…..sorry maar het is zo

  1. Totaal niet mee eens ik kom enkel maar arrogante onbeschofte Nederlanders en Belgen tegen die bewust de Spanjaarden kleineren. Ik zelf ben Nederlands en houd mijn mond dicht in mijn eigen taal omdat ik mijzelf ervoor schaam Nederlander te zijn. Nu schijnt er eindelijk eens een groepje te zijn die een tikkie terug gaf aan dat onbeschofte gedrag. Als Nederlander ben je te gast in Spanje en dien je het Spaanse volk en hun gewoontes te respecteren.

   1. Ik ben het volledig me je eens. Het probleem is dat de meeste Nederlanders hun onbeschofte en a-sociale gedrag meenemen naar Spanje. Ik heb hier in Spanje nog nooit een volk meegemaakt dat zo hufterig is als Nederlanders. Mijn advies is danook blijf in Nederland en verziek daar de boel en laat ons met rust.

   2. Helemaal eens,men moet zich aanpassen waar je bent,basta
    Maar men denk ik ga een weekje het beest eens uithangen ik ben den toerist.

   3. Jij komt dagelijkst in Nerja begrijp ik??
    Zo niet, hou dan je domme commentaar voor je.
    Aan de kusten hier, uitlopers Costa del Sol en Costa Tropical is de meerderheid toch echt Spaanse toeristen uit andere delen van Spanje, en die denken echt dat het kustvolk hun de kont moet kussen.
    Het zijn de Spanjaarden die een enorme puinhoop van de stranden maken en die zich enorm asociaal gedragen tegenover hun eigen landgenoten, en geloof me, Anoniem….ik woon hier al bijna 12 jaar dus ik weet echt wel waar ik het over heb.,

    Alle anderen hier onder zijn dezelfde mensen die vinden dat de buitenlanders in NL zich zo slecht gedragen en nu hebben ze ineens de mond vol over hun landgenoten in Spanje….echt een beetje triest….helaas is het zo dat er een categorie toeristen is die zich niet zal gedragen maar die doen dat in eigen land ook niet, maar om nu te stellen dat het dus automatisch aan de buitenlander, in dit geval de Nederlander(S), ligt is toch triest, jullie lezen dit artikel en er staat NERGENS wiens schuld het is, maar jullie geven gelijk de buitenlander de schuld….das toch erg sneu, bevooroordeeld dat is wat jullie zijn. Dus je bent daarmee net zo slecht bezig als de mensen die zich niet kunnen gedragen.

    En je bent te gast?? Sorry, 1 EU weet je nog, mensen zoals ik en vele anderen zijn NIET te gast, die werken hier, wonen hier, staan ingeschreven hier en betalen hier hun belasting, ben je dan nog te gast? Nee, een gast heeft een hele andere definitie….
    Erg erg jammer dat je allemaal punten wilt scoren over de rug van een ander, zonder dat je zelf weet wat er speelt!

    En er liggen overigens meerdere aangiften in deze zaak niet alleen van 1 Spanjaard, maar ook van 2 Nederlanders…..en nu mag eerst het OM en eventueel later een rechter zich er over uitspreken en tot die tijd kunnen jullie dus domweg geen schuldigen aanwijzen….stoere praat, maar geen enkele feiten kennis wederom!

    1. Voel je je aangesproken. Triest. Trek je er maar niets van aan. Geldt ook overigens voor Nederlanders die hier al 12 jaar wonen. De meerderheid heeft zijn hufterige en a-sociale gedrag meegenomen. Waarvan nogmaals acte!

     1. Ongefundeerde generaliserende kritiek zonder enig argument! Dit slaat werkelijk helemaal nergens op.

     2. Dus jij bent er 1 van die zijn of haar asociale gedrag heeft meegenomen? Dat begrijp ik althans uit je reacties.
      Nou spreek AUB voor jezelf want ik voel me daardoor totaal niet aangesproken.

     3. Schnauzer voelt zich kennelijk eveneens aangesproken.
      Ik ben sinds 1966 hier groot gebracht, welliswaar in een minder toeristische regio maar toch: ik moet de eerste Nederlanders, Belgen, Duitsers nog tegenkomen die zich associaal gedragen. Fransen en Engelsen daarentegen reeds meerdere keren. Ik stel voor om jouw definitie niet zo te veralgemenen

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by