skip to Main Content
Spaanse premier Sánchez en Angela Merkel ontmoeten elkaar in het Doñana natuurpark
20 Minutos

Spaanse premier Sánchez en Angela Merkel ontmoeten elkaar in het Doñana natuurpark

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ontmoeting tussen Sánchez en Merkel in Cádiz

20 Minutos

CÁDIZ – De Spaanse premier Pedro Sánchez en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben een ontmoeting in Sanlúcar de Barrameda, Andalusië. Zaterdag rond 13 uur arriveerde Merkel samen met haar echtgenoot in het Palacio de los Guzmanes waar Sánchez en zijn vrouw op hen wachten om samen een weekend door te brengen en te praten over actuele zaken.

Het is inmiddels een traditie geworden en Pedro Sánchez is de zesde premier van Spanje die een buitenlands staatshoofd in de Palacio de los Guzmanes in Sanlúcar de Barrameda in het Parque de Doñana op bezoek krijgt.

Merkel is na Helmut Kohl de tweede Duitse Bondskanselier die het paleis, eigendom van de Fundación Casa Medina Sidonia, bezoekt om een informeel gesprek te hebben met de Spaanse premier.

Pedro Sánchez is daar samen met zijn echtgenote Begoña Gómez en Angela Merkel samen met haar echtgenoot Joachim Sauer om met zijn vieren in het Engels zonder tolken te praten, iets wat bij dit soort bijeenkomsten nooit eerder gebeurd is.

Er zal tussen Sánchez en Merkel onder andere gesproken worden over de migratieproblematiek in Europa met de aandacht voor Spanje wat dit jaar de poort tot Europa is geworden voor Afrikaanse migranten. Er zal echter ook tijd zijn om over defensie, de Europese Unie en economie te praten.

Het is de tweede bijeenkomst tussen Sánchez en Merkel aangezien beide regeringsleiders elkaar op 26 juni in Berlijn ook al ontmoet hebben. Daarnaast hebben de drie keer in Brussel elkaars handen geschud.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Niet te geloven dat Europa zo achter Merkel aan blijft lopen . Ik hoor niets anders dan geklaag uit Duitsland . Heb heel veelDuitse vrienden . Intergratie is daar echt totaal helemaal mislukt. In de grote steden zijn gebieden waar de politie niet durft te komen . Op de scholen daar, hebben de in meerderheid Turken het voor het zeggen op gebied kleding en gedrag meisjes . Of ze mogen zwemmen of niet . En van zo iemand willen we nog advies hebben ? Als je in DE met rente gaat heb je grote kans dat je eind van de maand lege flessen moet inleveren of van de tafel eten . Een liefdadigheidsinstelling . Merkel wil nog altijd de grote Europeïsche Staatshoofd uithangen , maar het eigen land vergeet ze en wil ze de problemen niet zien maar ook niet horen . Luisteren is een eigenschap die Merkel niet heeft .

  1. Erdogan, of hoe het maar schrijft…..dat is Adolf 2!
   Die wil ook de baas worden in NL….
   Niemand ziet het en ze likken maar aan de man zijn ..eeehh nou ja.
   Trap de deur dicht voor dit soort mafkezen en de wereld is gelijk een betere plaats!

 2. Nou, ik word op mijn wenken bediend! Ik zie zojuist een foto in de internationale pers van een opgewekt tweetal luchtig vrijetijdsgekleed voortlopend in een park van de Doñana met daaronder DE OPLOSSING: De dictator van Marokko moet veel meer geld krijgen want hij voelt zich door al die zwarte oerwoudvluchtelingen in de steek gelaten door de EU. Dus de gelukkige ruimhartige regeringsleiders, die vooral over andermans geld beschikken, halen opgelucht adem. Turkish Delight, with Maroccan Taste. (Turks Fruit nu met Marokkaans smaakje, voor wie het Engels van die twee niet begrijpt).

 3. Mooie omgeving voor een prettig gesprek. Sinds Rajoy door Sanchez op dubieuze gronden is weggestemd, wordt Spanje overspoeld door tienduizenden kansloze uitvreters, dus de regeringsleiders hebben wel een aardig onderwerp. Merkel is met haar idiotenpolitiek immers de Moeder aller Vluchtelingen in de wereld, dus die weet daar wel wat van. Al wordt in Duitsland alles wat kritisch staat op het enorme succes van de miljoenen binnenstromenden hoogopgeleiden, onder het tapijt geveegd. Bovendien heeft Merkel haar schatkist vol met Euro’s. Met de inhoud daarvan schuift ze ook graag als het moeilijk wordt. En nu komt daar het Turkenplobleem, of beter: Sultan Erdogan bij. Spaanse banken hebben om mij onverklaarbare redenen voor 80 miljard inmiddels waardeloze lira’s gekocht. Duitsland zit met zes miljoen niet geïntregeerde Turken in hun land Merkel is de chantage kanselier van Erdogan. Genoen onderwerpen voor een gezellig praatje, een prettig gesprek dat ongetwijfeld met twee lachende echtparen op de slotpersconferentie zal eindigen. Oja, ze spreken ook nog Engels. Goede oefening voor na de Brexit en het einde van de EU.

  1. Kleine opmerking….de Duitse schatkist ziet niet zo vol als jij opmerkt!
   De Duitse regering, staat namelijk al jaren garant voor de ellende bij de Deutsche Bank.
   Wellicht is dat geen algemeen bekend gegeven, maar geloof mij maar, het is zo.
   In feite is de Deutsche bank, wel bankroet, omdat ze niet aan hun kortlopende verplichtingen kunnen voldoen als mensen er om zouden komen en al helemaal niet aan hun langer lopende verplichtingen, zeg even 3 tot 5 jaar.
   De Duitse regering weet dit, alle banken wereldwijd weten dit, maar men houdt dat onder de pet om een enorme wereldwijde crisis te voorkomen.
   Dus Merkel heeft echt niet zoveel geld in kas als je denkt Fran Carlos.
   Zoals altijd hebben de Duitsers een grote bek en iedereen trapt daarin, maar laten we vast stellen dat de 2 landen met de grootste bek in de EU, nl. Duitsland en Frankrijk eigenlijk heel snel hun kop zouden moeten houden, want het zijn landen als Nederland die eigenlijk de kar trekken in Europa! En NL maar het braafste jongetje uit de klas willen zijn….we zouden veel harder op tafel moeten slaan, zonder Nederland, is de EU compleet dood!
   Zonder Spanje zou de EU het al veel beter doen, sorry om te zeggen, maar Spanje vreet veel meer op dan dat het in de EU pompt!

   1. Ook om niet te vergeten, de afspraak om begrotingstekorten in de EU niet boven de 3% te laten komen, een fiks aantal jaren geleden inmiddels. De eerste 2 overtreders: Duitsland en Frankrijk.
    Duitsland heeft daarna het beleid wel fiks verbeterd, maar toch. Tja, en Frankrijk ging toen heel makkelijk over die 3%, en sindsdien nog diverse keren, als het hen zo uitkwam.

  2. supergelijk heeft u merkel moeder teresa van europa en de chauffeur van de kar en die andere corrupte ja knikkers springen op haar kar wanneer gaat het volk eindelijk zijn ogen opendoen als alles zwart ziet die negers komen hier voor op ons kap te leven

   1. Ik begrijp dat ook niet.
    Waarom iedereen achter dat lelijke mens aanloopt.
    Ze heeft enorme problemen in eigen land, zeker ook op migratie gebied en toch kijkt men naar haar voor oplossingen?
    Spanje moet net als de Italianen veel harder worden en stoppen met al die particuliere organisaties toegang te verlenen!!

    1. Het is vooral het links gespuis dat tegenwoordig politiek correct achter Merkel aan loopt en de zwarte vloed binnenhaalt. Sanchez had nog niet de macht veroverd (op dubieuze wijze want middels een krankzinnig verbond van stemmen) of daar kwam het eerste schip al binnen met veel vertoon. Nu ligt er een soort ponton in de straat van Gibraltar. Spanje is nog geen Italië, maar dat komt wel als de gevolgen van deze PSOE politiek (waarop Sanchez nooit gekozen is) duidelijker zichtbaar worden. De wal zal het schip keren.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by