skip to Main Content
Spaanse uitdrukkingen met grappige Antonio Banderas (video)
Screenshot YouTube

Spaanse uitdrukkingen met grappige Antonio Banderas (video)

MADRID – Wie kent hem nu niet, de Spaanse uit Málaga afkomstige acteur Antonio ‘Zorro’ Banderas. De wereldberoemde acteur is Spaans en daarom werd hem gevraagd om in het Engels enkele vertalingen en tekst en uitleg te geven van diverse populaire Spaanse uitdrukkingen. Naast Antonio Banderas hebben we ook video’s van de Mexicaanse Salma Hayek, Eva Longoria en Michael Peña en de Chileense ‘Game of Thrones’ acteur Pedro Pascal die het Spanglish probeert uit te leggen geplaatst.

Het is een grappige Spaanse les geworden waarin Antonio Banderas op video in het Engels enkele typische Spaanse uitdrukkingen probeert uit te leggen. Zelf moet hij ook lachen om de vertalingen want laten we eerlijk zijn ‘me cago en la leche’ is in het Engels erg lastig om te omschrijven. Zo zijn er wel meer: ‘estás alobao’, ‘eres un encogío’ of ‘ser la leche’ die een vreemde omschrijving hebben in het Engels, laat staan in het Nederlands 🙂

De video is onderdeel van de reeks ‘Slang School’ van het Amerikaanse magazine Vanity Fair waar eerder ook al de Mexicaanse actrice Salma Hayek, de Schotse acteur Gerard Butler of de Amerikaanse acteur Mark Wahlberg en Reese Witherspoon op video tekst en uitleg hebben gegeven over typische uitdrukkingen.

LEESTIP: De Ale-Hop winkels in Spanje

Hieronder vier video’s die met het Spaans te maken hebben, de video van Antonio Banderas, de video van de actrice Salma Hayek die Mexicaanse uitdrukkingen (die soms niets met het Spaans te maken hebben) probeert uit te leggen en een video van Pedro Pascal die in het Chileens Spanglish (Spanish-English) probeert uit te leggen. De laatste video was van de Mexicaanse acteur en actrice Eva Longoria en Michael Peña die net zoals Salma Hayek Mexicaans-Spaans uitleggen.

LET OP: De video’s van Antonio Banderas, Salma Hayek en Pedro Pascal werden al in 2018 geplaatst En en wij schreven daar al eerder over) maar de video van Eva Longoria en Michael Peña is recent geplaatst.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by