Regionale overheid Canarische Eilanden verlengt COVID-bijstandsverzekering voor reizigers

Regionale overheid Canarische Eilanden verlengt COVID-bijstandsverzekering voor reizigers
Beeld: Freepik

Regionale overheid Canarische Eilanden verlengt COVID-bijstandsverzekering voor reizigers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – De regionale overheid van de Canarische Eilanden heeft in samenwerking met Promotur Turismo de Islas Canarias de speciale COVID-bijstandsverzekering van AXA met een jaar verlengd. De Canarische Eilanden begonnen in augustus 2020 als eerste Spaanse regio met een speciale verzekering voor alle bezoekers van de eilanden en deze overeenkomst en mogelijkheid voor verzekering is met een jaar verlengd tot augustus 2022.

De Canarische Eilanden bieden alle reizigers (nationaal en internationaal) kosteloos een polis van de verzekeringsmaatschappij AXA aan om de kosten met betrekking tot COVID-19 te dekken. Dit is niet een verzekering die je als particulier kunt afsluiten of waar je alledaags mee te maken zult krijgen en een eigen (reis)verzekering is altijd aan te raden.

De COVID-bijstandsverzekering betreft een aanvullende verzekering. De dekkingen worden enkel geactiveerd wanneer de verzekerde geen andere verzekeringsdekking heeft die op deze situatie van toepassing is waarbij alle omstandigheden waarvan de verzekerde voorafgaand aan het begin van de reis op de hoogte was uitgesloten worden, zo staat in dit PDF-document te lezen.

Onderdelen zijn onder andere de dekking bij Covid-19 zoals medische kosten, repatriëring om gezondheidsredenen en verlengd verblijf wegens quarantaine (maximaal 15 dagen) in hetzelfde resort/hotel of dezelfde erkende toeristische accommodatie ofwel in een ander etablissement dat de gezondheidsautoriteiten en de verzekeringsmaatschappij toewijzen.

De speciale verzekeringspolis dekt alle toeristen op de Canarische Eilanden die tijdens de looptijd van de overeenkomst in erkende logies verblijven en die tijdens een verblijf positief testen op Covid-19. Dit geldt ook voor meereizende familieleden. De geldigheidsperiode van de reisbijstandsgaranties is voor elke verzekerde gekoppeld aan de duur van de reis, met een maximum van 30 dagen.

Balearen

De Balearen eilanden hebben een soortgelijke COVID-bijstandsverzekering dat onderdeel is van een ‘Safety Pack’. Op Mallorca. Menorca, Ibiza en Formentera geldt ook dat alle kosten die niet door een reguliere (reis)verzekering van de nationale of internationale reiziger betaald worden, overgenomen worden door de speciale COVID-verzekering. Meer informatie lees je HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.