skip to Main Content
Politie op Mallorca arresteert Britten die gezien worden als de bedenkers van een 60 miljoen euro kostende vakantiefraude

Politie op Mallorca arresteert Britten die gezien worden als de bedenkers van een 60 miljoen euro kostende vakantiefraude

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – De politie heeft op Mallorca een aantal Britten aangehouden die gezien worden als de bedenkers van een vakantiefraude waarmee ze meer dan 60 miljoen euro aan financiële schade hebben aangericht, niet alleen op de Balearen eilanden maar in zo’n beetje alle Spaanse toeristengebieden. We hebben het hier over de bekende voedselvergiftigingsfraude waarmee Britse vakantiegangers vele duizenden euro’s aan claims kunnen verdienen.

Na een maandenlang onderzoek kon de politie afgelopen week eindelijk tot actie overgaan waarbij invallen werden gedaan in zeven woningen en diverse bedrijven op Mallorca. In totaal werden er zeven personen gearresteerd waarvan ook de vermeende kopstukken die hoofdzakelijk op Mallorca werkzaam waren maar het fenomeen door heel Spanje heeft laten rondgaan als een virus.

De modus operandi van dit netwerk van Britse inwoners van Mallorca bestond uit een heel legertje aan “sales agents” of verkopers/promoters die op straat en bij de hotels op zoek waren naar potentiële klagers waarbij hen vele duizenden euro’s beloofd werden. Uiteraard verdienden deze organisatoren ook geld hiermee en de politie denkt dat het om miljoenen gaat want alleen in 2016 gaat het om schadeclaims van bijna 9 miljoen euro op Mallorca alleen. In totaal wordt echter gesproken over meer dan 60 miljoen euro waarvan het merendeel op Mallorca werd verdiend.

Lees ook: Benidorm gaat strijd aan met de alles claimende Britse toerist

In het politieonderzoek werd gekeken naar 160 fraude claims in 2015 met een waarde van 3,3 miljoen euro. In 2016 was dat aantal echter gestegen naar 400 soortgelijke claims met een waarde van 8,7 miljoen euro. Dan hebben we het alleen over het eiland Mallorca maar ook op andere plaatsen werden vele miljoenen verdiend door de Britse fraudeurs.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken