skip to Main Content
Welke van deze 10 Spaanse woorden die in andere talen voorkomen gebruik jij ook?

Welke van deze 10 Spaanse woorden die in andere talen voorkomen gebruik jij ook?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om woorden van andere talen niet te gebruiken in de eigen taal. Dat gebeurt uiteraard veel met Engelse woorden maar wist je dat er ook veel Spaanse woorden zijn die overgenomen zijn in andere talen waaronder ook het Nederlands en Vlaams? Hieronder staan enkele voorbeelden en je kunt zelf meedoen door de populairste en meest gebruikte te kiezen. Welke van deze woorden gebruik jij ook buiten Spanje?

Waarschijnlijk zijn er meer Spaanse woorden die men gebruikt in andere talen maar hieronder staan er 10 van deze international-Spaanse woorden. Welke van deze woorden gebruik jij in jouw eigen taal? Macho, tapas, siesta, patio, cafetaria, oregano etc. DOE MEE en stem voor jouw populaire Spaanse woorden die ook buiten Spanje (en Spaanstalige landen) gebruikt worden 🙂

We hebben overigens nog meer rankinglijsten waar je jouw mening kunt geven. Bekijk ze allemaal via deze link.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken