Search
menu
Search

Canarische Eilanden rekenen op toeristenluchtbruggen en dubbele PCR-tests

Canarische Eilanden rekenen op toeristenluchtbruggen en dubbele PCR-tests
Beeld: Europa Press

Canarische Eilanden rekenen op toeristenluchtbruggen en dubbele PCR-tests

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De Spaanse autoriteiten zijn na overleg met de regionale overheid op de Canarische Eilanden in overleg met diverse landen over veilige toeristenluchtbruggen naar met name de Canarische Eilanden. Er wordt ook gesproken over de Balearen eilanden maar de Canarische archipel wil het proces versnellen in verband met het hoogseizoen in de wintermaanden.

De minister van Buitenlandse Zaken is daarom opnieuw gesprekken gestart met onder andere het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en diverse Scandinavische landen omdat deze landen de meeste toeristen leveren in de wintermaanden op de Canarische Eilanden. 

Er zouden speciale vliegverbindingen moeten komen waardoor reizigers na terugkomst in eigen land niet in quarantaine hoeven. Dat zou onder andere inhouden dat reizigers voordat ze op vakantie gaan naar de eilanden een PCR-test moeten laten doen en voordat ze terugkeren naar eigen land op de Canarische Eilanden ook een PCR-test laten doen. Met name dat laatste is een idee van de Canarische Eilanden.

Maar naast gesprekken met de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Scandinavische landen wil het Ministerie van Buitenlandse Zaken ook samen met de Toerisme ministers in de EU-landen een brief sturen naar de Europese Commissie om de PCR-tests op de eilanden te accepteren.

De Canarische Eilanden worden normaal gesproken het meeste bezocht in de wintermaanden en de autonome overheid wil er alles aan doen om het imago van een corona-vrij of veilige vakantiebestemming te versterken. Naast een mogelijke besmetting van toeristen maken de meeste vakantiegangers zich zorgen om de verplichte quarantaine na terugkomst van een vakantie in Spanje.

Daarom kiezen veel buitenlandse toeristen niet meer voor Spanje en dus ook de Canarische Eilanden als vakantiebestemming. Maar op de eilanden archipel wil men ervoor zorgen dat de buitenlandse toeristen niet in quarantaine hoeven te gaan door onder andere gratis corona-tests bij vertrek aan te bieden. Als iemand dan negatief getest is op het coronavirus hoeft deze persoon hoogstwaarschijnlijk niet in quarantaine bij thuiskomst in eigen land.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?