skip to Main Content
Politie arresteert 9 Spanjaarden die campers gebruikten om drugs Spanje binnen te smokkelen

Politie arresteert 9 Spanjaarden die campers gebruikten om drugs Spanje binnen te smokkelen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De Spaanse politie heeft op de grensovergang La Jonquera diverse Spanjaarden aangehouden die ervan verdacht worden grote hoeveelheden cocaïne het land binnen te smokkelen door gebruik te maken van gehuurde campers. De drugs waren afkomstig uit Nederland en België. Er werd 20 kilo cocaine in beslag genomen bij de politieactie.

Na een uitgebreid onderzoek door samenwerking van politieagenten uit Valencia, Tarragona, Girona en België, kon de politie een netwerk oprollen die gebruik maakte van campers om drugs Spanje binnen te krijgen. Door zich voor te doen als toeristen die een camper hadden gehuurd, kon men drugs in een dubbelle bodem zonder problemen Spanje binnenrijden.

Toch wist de politie de smokkelaars op het spoor te komen en werd er een onderzoek ingesteld waarbij men enkele leden volgde binnen Spanje en naar de Belgische stad Gent. Hier werden de drugs, afkomstig uit Nederland en België, in de camper geladen waarna enkele leden van de bende met het vliegtuig terug gingen naar Spanje en anderen met de camper hun zogenaamde vakantiereis begonnen.

Eenmaal op de grens met Spanje konden de agenten de inzittenden van de camper arresteren en de drugs in beslag nemen. Op datzelfde moment werden de andere verdachten in hun woningen gearresteerd. Nu is het voor de agenten taak om te onderzoeken hoeveel van dit soort camperreizen deze drugssmokkelaars reeds hebben gemaakt en hoeveel drugs op deze manier Spanje binnen zijn gekomen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken