skip to Main Content
Opnieuw het lichaam van een doodgeschoten lynx gevonden in Andalusië

Opnieuw het lichaam van een doodgeschoten lynx gevonden in Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

JAÉN – Men heeft opnieuw het levenloze lichaam van een jong exemplaar van de Iberische Lynx gevonden in de Sierra Morena, nabij de gemeente Vilches in de provincie Jaén. Autopsie op het lichaam van het jonge mannetje exemplaar heeft uitgewezen dat deze lynx werd doodgeschoten, net zoals een andere lynx eind september.

Het gaat daarbij alweer om het tweede geval aangezien eind september ook al een vrouwtjes exemplaar van ongeveer 12 maanden oud dood werd gevonden, ook neergeschoten in de Sierra Morena in de provincie Jaén in Andalusië. De afdeling Seprona van de Guardia Civil is nog met dat onderzoek bezig waarbij men probeert te achterhalen wie de schutter is.

Terwijl men bezig is met dat moeilijke onderzoek werd een tweede dode lichaam van een jonge Iberische lynx gevonden in hetzelfde natuurgebied en ook weer om het leven gebracht door een of zelfs meerdere kogels. Voorlopig gaat de politie ervan uit dat het om dezelfde schutter gaat gezien de kogels uit ongeveer hetzelfde geweer kwamen.

De Iberische lynx is een met uitsterven bedreigde katachtige die nog voorkomt in sommige delen van het land zoals in Andalusië. Het doden, verwonden, gevangennemen en eventueel verkopen van deze dieren is strikt verboden.

De Iberische lynx of Spaanse lynx komt enkel voor op het Iberische Schiereiland (Spanje en Portugal) en is een van de zeldzaamste katachtigen die officieel de naam pardellynx heeft gekregen. Op dit moment zijn er ongeveer 400 lynxen in Spanje en werden er vorig jaar 36 lynxen geboren, het merendeel in de natuurgebieden van Andujar en Doñana in het zuiden van Spanje waar meer dan 270 exemplaren leven. In Guadalmellato (Córdoba) leven 61 lynxen, Guarrizas (Jaén) 48 lynxen en buiten Andalusië in de bergen van Toledo (Castilla-La Mancha) nog eens 14 lynxen die daar zijn uitgezet. Daarnaast zijn er nog meer gebieden met lynxen en leven deze dieren ook in delen van Portugal.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Zo triest dat er mensen zijn die geen hart hebben en deze prachtige dieren zoals de lynx dood schieten. Van september is het terug toe gelaten om de wolf en hun welpjes neer te schieten…de wolf is ook met uitsterven bedreigd.? Mensen hebben nog steeds bang van wolven door de sprookjes van Grimm…”Roodkapje en de boze wolf”. Wij hebben deze
  ( wilde ) dieren nodig om het eco-systeem in onze natuur te behouden of te herstellen. Zoals bloemetjes de bijen nodig hebben en omgekeerd.?

 2. Wat vind ik dit verschrikkelijk, een prachtige Lynx, een mooi dier, dat notabene met uitsterving bedreigd is, hoe kan je dit over je hart krijgen dit dood te schieten….., misschien dat diegene die zo’n prachtig dier heeft neergeschoten, dit nog laat opzetten, om op te scheppen tegen zijn vrienden…

 3. Ik weet niet of dit door jagers is veroorzaakt , mocht het zo zijn, mijn vrienden zijn het niet.
  Ze verpesten de natuur, en zijn absoluut dieronvriendelijk .
  Alles voor eigen glorie of gewin.
  Ze kikken op status, en zijn niet echt.

 4. K.. jagers!!! Hopelijk komt er ooit een totaal verbod op de jacht, alleen in geval van het lijden van dieren dat er afschot mag plaatsvinden, maar ik vrees dat het ijdele hoop is. Onder de rijkere en invloedrijke Spanjaarden zijn helaas heel veel jagers te vinden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken