Search
menu
Search

Partij voor de Dieren wil monniksparkieten Madrid redden

Oeps ... foto ontbreekt!

Partij voor de Dieren wil monniksparkieten Madrid redden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA is een handtekeningen campagne gestart om 12.000 monniksparkieten van de dood te redden. Zoals we eerder al meldden is de gemeente Madrid van plan om de ‘cotorras argentinas’ uit de stad weg te halen door deze te vangen, te doden en eieren te steriliseren. PACMA zegt echter dat er betere manieren zijn om het aantal van deze grappige, aardige en door veel personen geliefde parkieten te verminderen.

Santiago Soria Carreras is de baas van de afdeling Servicio de Biodiversidad van de gemeente Madrid en volgens PACMA is duidelijk geworden dat hij persoonlijk niets moet hebben van de monniksparkieten omdat hij deze omschrijft als ‘bichos’ en vindt dat deze vogels niet hetzelfde recht hebben om te leven als de rest met zijn tekst ‘no tienen el mismo derecho ecológico a la vida que tenemos todos’.

Volgens PACMA is de gemeente Madrid van plan de monniksparkieten te vangen met grote netten en ze daarna door middel van vergassing om het leven te brengen. De gemeente noemt dat een ‘sacrificio ético’. De Partij voor de Dieren heeft echter een rapport waarin staat dat vogels (net zoals andere dieren) enorm lijden tijdens het gebruik van gas want de vogels overlijden niet meteen en de dieren willen hoe dan ook vluchten wat voor veel stress zorgt in de laatste minuten van hun leven.

PACMA zegt dat omdat 200 inwoners van Madrid hebben geklaagd moeten er 12.000 monniksparkieten gedood worden. Daarom zoekt PACMA handtekeningen van duizenden personen die tegen de dood van de monniksparkieten zijn. Wil jij ook een handtekening zetten dan kan dat via deze pagina. Op het moment van schrijven hebben meer dan 8.800 personen getekend.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?