Meer gemiddeld aantal corona-besmettingen in Nederland & België dan in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

Meer gemiddeld aantal corona-besmettingen in Nederland & België dan in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de op zondag 11 oktober gepubliceerde cijfers van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) zijn Nederland en België Spanje voorbijgestreefd wat betreft het aantal personen dat positief is getest op het coronavirus per 100.000 mensen. De afgelopen 14 dagen is dat cijfer voor Spanje 308,1 terwijl dat voor Nederland inmiddels is gestegen naar 344,6 en in België naar 364,1.

Weliswaar zijn Nederland en België nu Spanje voorbijgestreefd wat betreft het aantal positief geteste personen per 100.000 mensen de afgelopen 14 dagen, wat betreft het sterftecijfers staat Spanje nog steeds veel hoger op de lijst. Het aantal corona-doden per 100.000 mensen over 14 dagen gezien is in Spanje 3,6 terwijl dat in Nederland 1,2 en in België 1,7 is.

Gekeken naar de totaalcijfers wat betreft het aantal besmettingsgevallen sinds de aanvang van de corona-crisis staat Spanje met 861.112 helemaal bovenaan de lijst van de EU/EEA lijst. In Nederland is dat aantal nu gestegen naar 168.082 waarmee het land de zuiderburen België voorbij is gestreefd want daar is dat cijfer nu 156.838.

Wat betreft het aantal corona-doden sinds aanvang van de corona-crisis staat Spanje op Italië (36.140) en het Verenigd Koninkrijk (42.760) na bovenaan de lijst met 32.929 corona sterfgevallen. In Nederland is dat totaal nu gestegen naar 6.558 terwijl dat cijfer in België is gestegen naar 10.175 corona-doden.

Bekijk de cijfers van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) van 11 oktober HIER .

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.