Search
menu
Search

De geheime schuilplaats van Amber Heard: een dorp met 1.300 inwoners in het hart van Mallorca

De geheime schuilplaats van Amber Heard: een dorp met 1.300 inwoners in het hart van Mallorca
Beeld: amberheard / instagram

De geheime schuilplaats van Amber Heard: een dorp met 1.300 inwoners in het hart van Mallorca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De naam Costitx komt meestal niet voor in de gidsen met meest opvallende dorpen van Mallorca, omdat het niet heeft waar de meeste toeristen naar op zoek zijn; stranden en baaien. Het is een rustig dorpje in het hart van het eiland, waar men discreet kan verblijven. Er zijn lage huizen van steen, traditionele winkels en Spaanse barretjes in de gemeente met slechts 1.300 inwoners, waar iemand als Amber Heard niet opvalt, omdat er toch veel toeristen op het eiland zijn. De actrice vermomt zich als één van de vele Engels sprekende toeristen in de regio. 

Misschien koos ze om die reden dit dorp als haar schuilplaats. Zo kan ze even schuilen voor de vreemde blikken en bijkomen van de rechtszaak tegen haar ex-man, Johnny Depp. Dit werd publiek uitgezonden. Het ging over een artikel dat gepubliceerd was in The Washington Post, waarin Amber Heard zich identificeerde als persoon die representatief is voor mensen die mishandeld zijn, maar wel zonder haar ex-man te noemen. Depp klaagde haar aan voor smaad. De actrice verloor de rechtszaak en moest 10,35 miljoen dollar betalen aan Depp, terwijl de acteur twee miljoen dollar aan Heard moest betalen. In de rechtszaak kwamen intieme details over de relatie aan het licht, en dit alles werd live uitgezonden op TV. Ook op sociale media werd elk detail onder de loep genomen. Na de uitspraak deed Heard een interview bij een programma van NBC, waar ze verklaarde dat ze ‘tot haar dood’ zal blijven volhouden wat ze in de rechtszaal heeft gezegd en daarna verdween ze volledig van de publieke radar. Haar sociale media vielen op 1 juni stil, nadat ze liet weten dat ze teleurgesteld was over de uitspraak van de jury. Sindsdien had ze niets meer gepubliceerd, tot nu. 

Deze dagen verschijnt het gezicht van Heard in dit kleine dorp in het centrum van Mallorca, waar ze woont met haar dochter Oonagh Paige, die geboren werd in april 2021 via een draagmoeder, en met haar partner, film fotograaf Bianca Butti. Daar wonen de drie sinds het begin van de zomer in een gehuurd huis van familie van María Antònie Munar, de voormalige voorzitter van het regionale parlement, die op dit moment een gevangenisstraf van veertien jaar uitzit voor verschillende gevallen van corruptie. De woning bevindt zich in het centrum van het dorp en men kan er de actrice en haar partner naar buiten zien komen, met hun dochter in de Maxi-Cosi, of met tassen vol boodschappen. 

‘Ik heb een aantal keer naast haar gestaan, maar ik wist niet wie het was, tot ze het tegen me zeiden. Ze ziet er normaal uit en verbergt zich nooit’, vertelt een jonge buurman van het dorp. De uitjes van Heard zijn dezelfde als die van elke andere familie met een kind die in Costitx leeft: bezoekjes aan het plein met de schommels, wandelingen door de straten en wat boodschappen. Een rustig leven. 

‘Ze wandelt met haar dochter en gaat naar het park. Ze heeft een heel normaal leven in het dorp, alsof ze een autochtoon was’, zegt een andere buurman, die ook weet dat de Aquaman actrice al ten minste twee maanden in Costitx woont en dat ze plannen heeft om er ten minste een tijdje te blijven. Haar gezicht verdween aan het begin van juni van het publieke toneel, net na het uitspreken van het oordeel. De buren van Costitx plaatsen haar sinds begin juli in het dorp. 

Internationale media zoals TMZ hebben al verschillende momenten gepubliceerd waar de actrice gezien kan worden met haar partner en haar dochter, bijvoorbeeld op het plein van het dorp waar ze met de schommels speelden of terwijl ze door de straten lopen met een bevriend koppel. Er is ook een foto waar ze gezien kan worden met haar dochter op haar rug. Volgens deze informatie heeft de actrice een nieuwe identiteit aangenomen en heet ze nu Martha Jane Cannary, naar de ontdekkingsreizigster uit de achttiende eeuw die zich verborg achter de naam Calamity Jane en die vocht tegen de Amerikaanse indianen in het oosten. Het is een naam die als metafoor gezien kan worden voor het conflict met Depp, die trots is op zijn gedeeltelijke afkomst van de Cherokee indianen. 

Als je haar Instagram profiel volgt, kun je wat kleine hints vinden naar haar relatie met het eiland in het verleden. Op 14 januari plaatste ze een eerste foto van zichzelf in Madrid, maar in werkelijkheid gaat het om een steegje in het centrum van Palma, iets wat bevestigd kan worden door de naam van de bar die op de foto gezien kan worden. Tien dagen later was er nog een foto geplaatst, zonder locatie, waar ze haar volgers een hart onder de riem steekt. De foto is genomen op een klein pleintje in het historisch centrum van de hoofdstad van het eiland, dichtbij de kathedraal. 

De aanwezigheid van de actrice op Mallorca werd pas na weken gemerkt en ze kan zich nog onder de radar houden als ze besluit zich te verstoppen tussen de stromen toeristen die elke dag op het eiland te vinden zijn en de meest besproken hoekjes uit de gidsen over het eiland bezoeken.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?