De enige plaatsen in Spanje waar geen Mercadona te vinden is

De enige plaatsen in Spanje waar geen Mercadona te vinden is
Beeld: Mercadona.es

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Welke Spanjeliefhebber of inwoner van Spanje kent de Mercadona supermarktketen nu niet. Je houdt ervan of niet, je bent fan van de huismerken producten of helemaal niet. Hoe dan ook, er is altijd wel een Mercadona ergens in de buurt te vinden. Er zijn echter drie plaatsen waar de inwoners (nog) niet naar de bekendste en meest populaire super van Spanje kunnen gaan.

In september werd de eerste Mercadona van de Spaanse enclave in Africa Ceuta geopend en kreeg ook het Canarische Eiland La Palma de eerste Mercadona. Komende december is het de beurt aan de andere Spaanse enclave Melilla waarna de Mercadona overal in Spanje aanwezig is, althans bijna overal.

Binnenkort zullen er 1.630 eigen supermarkten zijn waarmee de Mercadona van oprichter en eigenaar Juan Roig in alle autonome deelstaten, alle provincies en in bijna alle grote steden en kleinere gemeenten aanwezig zal zijn. Daarnaast komen er in 2019 ook supermarkten in buurland Portugal bij maar zijn er nog steeds drie plaatsen waar geen Mercadona is.

Eilanden

Het gaat in alledrie de gevallen om een eiland, te weten de Canarische Eilanden El Hierro en La Gomera en het Balearen eiland Formentera (waar wel een Eroski supermarkt te vinden is).

Mercadona wil wel supermarkten open op deze eilanden maar de hoge logistieke kosten weerhoudt de Valenciaanse supermarktketen er voorlopig nog van om op die eilanden een Mercadona te openen.

De inwoners van Formentera moeten met de boot naar Ibiza om bij Mercadona te kunnen kopen terwijl de inwoners van El Hierro en La Gomera veel verder moeten varen naar de net geopende Mercadona op La Palma of een van de andere 86 Mercadona’s op de Canarische Eilanden.

Internet

Ondertussen is Mercadona druk bezig met het verbeteren en uitbreiden van de online supermarkt die voorlopig alleen nog als proef in diverse wijken (afhankelijk van de postcode) in Valencia gebruikt kan worden. De bedoeling is dat in 2020 de inwoners van Barcelona en Madrid ook online de boodschappen kunnen doen maar het proces van uitbreiding gaat langzaam.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Kom er wel eens, maar vind het maar een kille winkel met weinig keus in verse groente e.d. Ze hebben niet eens gedroogde pepers..

Heb totaal geen behoefte aan internetboodschappen. Lekker erop uit en gezellig de winkel in en beleven . Krijg je ook nog beweging en frisse lucht. Dat gedoe met internet is verderfelijk voor de sociale structuur , slecht voor de middenstand en creeert luie mensen. Om deze reden zou het gewoon verboden moeten worden .

In Catral 03158 is geen Mercadona. Ook niet in de buurt.

In Albatera en Almoradi zit een Mercadona. Dat zijn plaatsen die tegen Catral aanliggen….

En in Callosa is ook een mercadona, ligt tegen catral

Ik gebruik al meer dan 10 jaar internet shopping……..Vera Almeria

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.