De enige plaatsen in Spanje waar geen Mercadona te vinden is

De enige plaatsen in Spanje waar geen Mercadona te vinden is
Beeld: Mercadona.es

De enige plaatsen in Spanje waar geen Mercadona te vinden is

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Welke Spanjeliefhebber of inwoner van Spanje kent de Mercadona supermarktketen nu niet. Je houdt ervan of niet, je bent fan van de huismerken producten of helemaal niet. Hoe dan ook, er is altijd wel een Mercadona ergens in de buurt te vinden. Er zijn echter drie plaatsen waar de inwoners (nog) niet naar de bekendste en meest populaire super van Spanje kunnen gaan.

In september werd de eerste Mercadona van de Spaanse enclave in Africa Ceuta geopend en kreeg ook het Canarische Eiland La Palma de eerste Mercadona. Komende december is het de beurt aan de andere Spaanse enclave Melilla waarna de Mercadona overal in Spanje aanwezig is, althans bijna overal.

Binnenkort zullen er 1.630 eigen supermarkten zijn waarmee de Mercadona van oprichter en eigenaar Juan Roig in alle autonome deelstaten, alle provincies en in bijna alle grote steden en kleinere gemeenten aanwezig zal zijn. Daarnaast komen er in 2019 ook supermarkten in buurland Portugal bij maar zijn er nog steeds drie plaatsen waar geen Mercadona is.

Eilanden

Het gaat in alledrie de gevallen om een eiland, te weten de Canarische Eilanden El Hierro en La Gomera en het Balearen eiland Formentera (waar wel een Eroski supermarkt te vinden is).

Mercadona wil wel supermarkten open op deze eilanden maar de hoge logistieke kosten weerhoudt de Valenciaanse supermarktketen er voorlopig nog van om op die eilanden een Mercadona te openen.

De inwoners van Formentera moeten met de boot naar Ibiza om bij Mercadona te kunnen kopen terwijl de inwoners van El Hierro en La Gomera veel verder moeten varen naar de net geopende Mercadona op La Palma of een van de andere 86 Mercadona’s op de Canarische Eilanden.

Internet

Ondertussen is Mercadona druk bezig met het verbeteren en uitbreiden van de online supermarkt die voorlopig alleen nog als proef in diverse wijken (afhankelijk van de postcode) in Valencia gebruikt kan worden. De bedoeling is dat in 2020 de inwoners van Barcelona en Madrid ook online de boodschappen kunnen doen maar het proces van uitbreiding gaat langzaam.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.