menu

Benidorm klaar voor ‘fancy’ feestje met 35.000 Britten (foto’s)

Oeps ... foto ontbreekt!

Benidorm klaar voor ‘fancy’ feestje met 35.000 Britten (foto’s)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De badplaats Benidorm viert op dit moment haar stadsfeest ofwel Fiestas Mayores Patronales maar direct daarna zal er nog een feestje zijn in de stad. Het gaat om het niet officiële ‘fancy dress’ feest waar dit jaar opnieuw 35.000 hoofdzakelijk Britse feestgangers verwacht worden.

De ‘fancy dress’ is zoals de naam al eigenlijk aangeeft een grote verkleedpartij waar hoofdzakelijk Britse toeristen en inwoners uit de badplaats en ver daarbuiten aan mee doen maar waar ook steeds meer party animals uit andere landen op af komen want het is als een soort carnavalsfeest dat al 20 jaar gevierd wordt in Benidorm.

Dit steeds groter maar niet officiële feest vind plaats op donderdag 14 november in het uitgaansgebied genaamd Rincón de Loix. Weliswaar staat dit voornamelijk buitenlandse feest niet op de feestkalender van Benidorm, de gemeente dient toch maatregelen te nemen zoals straten afzetten, het Rode Kruis inhuren en genoeg politie inzetten om de veiligheid te garanderen en de orde te handhaven.

Het is het vierde jaar dat de ‘fancy dress’ plaatsvindt en het feest is inmiddels behoorlijk in aantallen deelnemers en bekendheid gegroeid. Meer dan 30 bars, restaurants en hotels werken samen met de organisatie om de ruim 35.000 feestgangers op te vangen.

Op donderdag 14 november om 14 uur beginnen de festiviteiten met een grote carnavals-achtige optocht over de avenida del Derramado en de Gerona en Cuenca straten om te eindigen in de calle Lepanto.

Foto’s: Diario Información