skip to Main Content
Benidorm klaar voor ‘fancy’ feestje met 35.000 Britten (foto’s)
Daily Record

Benidorm klaar voor ‘fancy’ feestje met 35.000 Britten (foto’s)

BENIDORM – De badplaats Benidorm viert op dit moment haar stadsfeest ofwel Fiestas Mayores Patronales maar direct daarna zal er nog een feestje zijn in de stad. Het gaat om het niet officiële ‘fancy dress’ feest waar dit jaar opnieuw 35.000 hoofdzakelijk Britse feestgangers verwacht worden.

De ‘fancy dress’ is zoals de naam al eigenlijk aangeeft een grote verkleedpartij waar hoofdzakelijk Britse toeristen en inwoners uit de badplaats en ver daarbuiten aan mee doen maar waar ook steeds meer party animals uit andere landen op af komen want het is als een soort carnavalsfeest dat al 20 jaar gevierd wordt in Benidorm.

Dit steeds groter maar niet officiële feest vind plaats op donderdag 14 november in het uitgaansgebied genaamd Rincón de Loix. Weliswaar staat dit voornamelijk buitenlandse feest niet op de feestkalender van Benidorm, de gemeente dient toch maatregelen te nemen zoals straten afzetten, het Rode Kruis inhuren en genoeg politie inzetten om de veiligheid te garanderen en de orde te handhaven.

Het is het vierde jaar dat de ‘fancy dress’ plaatsvindt en het feest is inmiddels behoorlijk in aantallen deelnemers en bekendheid gegroeid. Meer dan 30 bars, restaurants en hotels werken samen met de organisatie om de ruim 35.000 feestgangers op te vangen.

Op donderdag 14 november om 14 uur beginnen de festiviteiten met een grote carnavals-achtige optocht over de avenida del Derramado en de Gerona en Cuenca straten om te eindigen in de calle Lepanto.

Foto’s: Diario Información

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. De Spaanse sfeer die met gitaar muziek / dans en hun cultuur samen de echte sfeer weergeven . Dat is wat ik heel mooi vindt en dat mis ik steeds meer in Spanje. Al die rare feesten die alleen gehandhaafd blijven voor meer omzet. ! Als het alleen maar om drank / drugs en volvreten gaat is men het Spaanse gevoel bijster , dus volledig de weg kwijt. Daarom is er steeds meer weerstand vanuit de Spaanse bevolking en begrijpelijk. Er zijn zoveel meer leuke evenementen te organiseren. Salsa , latin , kizomba , zouk , merenge , reggaeton.

 2. Wat een azijnzeikerds😡
  In Nederland duurt dat feest 4 dagen.
  Noemen ze carnaval.
  Gaat het er ook zo aan toe.
  Laat al die mensen hun plezier hebben.
  Is ook goed voor de omzet van de bars en cafés zowel in Benidorm als in Nederland.

 3. Áls, na de Brexit, de Engelse economie is ingestort, zal het in veel steden op het vasteland rustiger worden.

 4. zonder dit fancy feest in Benidorm is het al heel het jaar door een zooitje
  in Benidorm .Spijtig deze badplaats mijd ik ,om 11 h in de morgen zitten en lopen die Britten ladderzat over staart en op terrassen .De bewoners zijn er niet over te spreken en zeker niet in het weekend

  1. Snap niet dat daarin toegestemd wordt. Overal waar ze komen zetten ze hun stempel, overal en van regels en wetten trekken de meesten hun niks aan, en ik weet het waNt mijn job maakt dat ik in toeristische sector veel te maken mee heb. En wat ik al helemaal niet snap dat Com. De Valenciana reklame gaat maken om met de brexit Engelse naar hier te lokken terwijl ze al zoveel miserie mee hebben. En nog Nie eens in staat zijn hun eigen Spaanse problemen op te lossen. Want die zijn er ook et hopen

   1. Beter de Britten in Spanje dan al die geluks zoekers die helemaal niets waard zijn en enkel en alleen maar geld kosten. Ik heb totaal geen problemen met de Britten nooit gehad en er wonen er hier meer dan zat.

   2. Helemaal gelijk in. Weg met dat plebs. Constant overlast, gebral, gekots en geschreeuw. En het is toch niet officieel staat er in het artikel? Dan gewoon dus verbieden, want dan is het een verstoring van de openbare orde. Wie is er nou de baas in Benidorm?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken