Regionale lockdown Valencia regio wordt met één week verlengd

Regionale lockdown Valencia regio wordt met één week verlengd
Beeld: 123rf

Regionale lockdown Valencia regio wordt met één week verlengd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Volgens premier Ximo Puig van de autonome regio Valencia is de situatie wat betreft geïnfecteerden, ziekenhuis- en ic-opnames en sterfgevallen nog niet verbeterd om de regionale lockdown al op 13 november te beëindigen. Daarom wordt de regionale lockdown voor de hele regio van vrijdag 13 november 12 uur ‘s middags tot vrijdag 20 november 12 uur ‘s middags met één week verlengd, ietswat dus geldig is voor de drie provincies Alicante, Valencia en Castellón.

De verlenging van de regionale lockdown, dus de periode dat niemand zonder geldige reden de autonome regio in en uit mag reizen, is nog niet officieel via de regionale staatscourant bekend gemaakt, iets dat waarschijnlijk donderdag zal gebeuren. Maar de regionale premier Ximo Puig heeft bij een bijeenkomst al laten weten dat hij vanwege de epidemiologische situatie geen andere keuze heeft dan de regionale lockdown te verlengen.

Op dinsdag 10 november werd er in de Valencia regio melding gedaan van 2.341 nieuwe positief geteste personen en overleden er 39 personen met of als gevolg van covid. In de autonome regio liggen 1.522 personen in ziekenhuizen waarvan 241 op de intensive care afdelingen. 

Het zal de tweede verlenging van de regionale lockdown zijn in de Valencia regio aangezien de eerste periode op vrijdag 31 oktober tot en met vrijdag 7 november inging en daarna voor de eerste keer verlengd werd van vrijdag 7 november tot vrijdagmiddag 13 november. De tweede verlenging zal opnieuw 7 dagen duren van vrijdagmiddag 13 november 12 uur ‘s middags tot en met vrijdagmiddag 20 november 12 uur ‘s middags. 

Verder zal ook nog de avondklok blijven gelden tussen 00 en 6 uur maar die was al verlengd tot 9 december. Het is nog niet bekend of er nog meer wijzigingen in de regionale corona-maatregelen komen. Daarvoor moeten we afwachten tot donderdag wanneer deze waarschijnlijk bekend worden gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.