Search
menu
Search

Nieuwe Spaanse ‘El Gordo’ kerstloterij 2021 promotievideo gepresenteerd

Nieuwe Spaanse ‘El Gordo’ kerstloterij 2021 promotievideo gepresenteerd
Beeld: YouTube (screenshot)

Nieuwe Spaanse ‘El Gordo’ kerstloterij 2021 promotievideo gepresenteerd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Komende 22 december is het weer zover en zit heel Spanje en ook steeds meer buitenlanders voor de buis of het beeldscherm van de computer/tablet om te kijken naar de trekking van de El Gordo ofwel de kerstloterij 2021. Op die ene dag wordt er een prijzenpot verdeeld van maar liefst 2.408.000.000 (2,4 miljard) euro en met onderstaande video’s wordt de trekking dit jaar aangeprezen.

Elk jaar presenteert de Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE) een videoboodschap om de Spanjaarden over te halen om mee te doen met de Kerstloterij ofwel de El Gordo die op 22 december plaatsvindt. Dit jaar heeft de kerstvideo de titel: ‘Compartimos la suerte con quien compartimos la vida’.

De 2021-video vertegenwoordigt opnieuw twee fundamentele waarden: solidariteit en vrijgevigheid. Dit keer zijn de inwoners van de Baztan-vallei in de autonome regio Navarra de hoofdrolspelers. Het is daar waar een mysterieuze keten van ‘decimos’ kerstloten alle inwoners ertoe zal brengen te ontdekken wie de gulle gever is of zijn.

De video begint met een echtpaar dat een gele envelop opent en daarin een kerstlot aantreft, geschonken door een anoniem persoon. Zij besluiten hetzelfde te doen met iemand anders in het dorp en zo verspreidt het anoniem geven van loten zich al snel door het hele dorp waar de grote prijs ook nog eens valt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?