skip to Main Content
Vreemde vuurbal tussen Spanje en Marokko bleek een meteoriet te zijn
Foro: meteoroides.net

Vreemde vuurbal tussen Spanje en Marokko bleek een meteoriet te zijn

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foro: meteoroides.net

Foro: meteoroides.net

MALAGA – De vreemde vuurbal die veel inwoners van Andalusie, Murcia en Castilla la Mancha gezien hebben het afgelopen weekend rond 22.43 uur, bleek volgens het astronomisch centrum in Toledo geen vuurbal te zijn maar een meteoriet. Volgens het centrum in Toledo is de meteoriet ergens tussen de Spaanse en Afrikaanse kust in het water terecht gekomen.

De immense vuurbal werd veroorzaakt doordat de meteoriet de atmosfeer binnendrong met een snelheid van 47.000 kilometer per uur. Dat zorgde voor een temperatuur van meer dan duizend graden Celsius waardoor de rots zo heet werd en de grote vuurbal ontstond.

Volgens het astronomisch centrum in Toledo is het een ongewoon fenomeen wat niet vaak te bewonderen is op aarde. Daarnaast drong de meteoriet pas op lagere afstand de atmosfeer binnen waardoor de temperatuur flink kon oplopen en de vuurbal kon worden waargenomen. Het is niet bekend waar de meteoriet uiteindelijk terecht is gekomen maar dat is met zekerheid wel te zeggen in de zee, ergens tussen het Spaanse en Marokkaanse vasteland – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken