skip to Main Content
Carrefour opent eerste hypermarkt die 24 uur open is in Madrid

Carrefour opent eerste hypermarkt die 24 uur open is in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Franse supermarktketen Carrefour heeft aangekondigd dat Madrid de eerste stad zal zijn waar een 24-uurs hypermarkt komt. Een hypermarkt is een supermarkt maar dan in het groot waar zo’n beetje alles te koop is, van shampoo naar autobanden en van brood naar televisies. Voor dit project is gekozen voor Madrid omdat dit de enige stad is waar winkels 24 uur open mogen zijn, iets waar Carrefour altijd voorstander van is geweest.

Voor de Carrefour klanten in Madrid zal het dus mogelijk zijn om ook ‘s-nachts inkopen te doen of op tijden dat je normaal niet zo snel naar een supermarkt zou gaan. De 24-uurs hypermarkt wordt gevestigd in de Vallecas wijk in de Spaanse hoofdstad en zal 7.000 vierkante meter groot zijn en werk bieden aan 200 personen wat 10% meer is dan het aantal werknemers van hypermarkten die slechts bepaalde uren open zijn.

Sinds 2008 is het in Madrid mogelijk om 24 uur open te gaan, iets wat veel winkeliers dan ook doen maar andere kunnen dat weer niet vanwege het aantal werknemers etc. Carrefour zegt altijd voorstander te zijn geweest van de 24-uurs maatschappij maar het heeft toch bijna 10 jaar geduurd voordat de Franse supermarktketen toch ook een winkel opent die altijd open is. De beslissing werd uiteindelijk genomen nadat er veel enquêtes waren gehouden onder de klanten waarvan het merendeel voorstander was van een 24-uurs supermarkt.

Carrefour heeft in heel Spanje 202 ”hipermercados”, 118 supermarkten “Market”, 640 supermarkten “Express” en 16 “Supeco” supermarkten. Daarnaast biedt Carrefour alle producten aan op de eigen website en is dat ook een drukbezochte internetwinkel. Van de “Market” supermarkten, wat kleinere supermarkten zijn, zijn er al enkele in Madrid die 24 uur geopend zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Laat de moderne slavernij beginnen. Ik heb zelf jaren in nachtdienst gewerkt en op onregelmatige werktijden maar na een aantal jaar zegt je eigen lichaam nu is het genoeg en stort je gewoon inelkaar. Een mens heeft een normaal leef patroon nodig om goed te kunnen functioneren. Een normaal mens slaapt ook in de nacht en gaat ook niet inkopen doen in de super.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken