skip to Main Content
Grondpersoneel Iberia, Vueling en British Airways gaat rond de kerst staken op vliegveld Barcelona

Grondpersoneel Iberia, Vueling en British Airways gaat rond de kerst staken op vliegveld Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Het vliegveld van Barcelona-El Prat kan een nieuwe staking tegemoet zien. Dit keer gaat het niet om veiligheidspersoneel, schoonmaakpersoneel of luchtverkeersleiding maar om het grondpersoneel van de IAG groep waaronder de vliegtuigmaatschappijen Iberia, Vueling en British Airways vallen. Het gaat om ongeveer 2.000 medewerkers die van plan zijn om op 21, 22, 23 en 24 december elke dag gedurende 15 uur niet te gaan werken.

De staking is door de vakbond UGT opgeroepen omdat er structurele problemen rondom het personeel zijn, de verdeling van werkzaamheden, gebrek aan medewerkers en de grote druk waaronder gewerkt dient te worden. Aan de staking zullen 2.000 werkers van de IAG groep gaan deelnemen waarbij het gaat om zowel het personeel wat de vliegtuigpassagiers te woord staat, de check in regelt, de koffer afhandeling doet en zorg draagt voor de vliegtuigen en ander materiaal.

Zoals het er nu naar uitziet zal er elke dag op 21, 22, 23 en 24 december zeker 15 uur gestaakt gaan worden. ‘s-morgens zal men 4 uur het werk gaan neerleggen, ‘s-middags 7 uur en nog eens 4 uur ‘s-avonds. Volgens de UGT vakbond zijn de werkzaamheden vanwege het wat betreft vliegtuigpassagiers en vluchten immer groeiende Catalaanse vliegveld gestegen maar wordt er geen nieuw personeel aangenomen door de IAG groep. Hierdoor neemt de werkdruk toe, moet men meer uren werken en worden de werknemers steeds meer vermoeid. In juni van dit jaar waren er al grote problemen merkbaar vanwege een verkeerde planning binnen de groep waardoor er honderden Vueling passagiers gedupeerd waren.

Vanwege deze stakingsdreiging kan het voorkomen dat er duizenden passagiers niet zullen kunnen gaan vliegen met de drukke kerstdagen. Dit zal met name te merken zijn bij vluchten van Iberia en Vueling voor de Spanjaarden en eenieder die met deze twee Spaanse maatschappijen gaat vliegen. De kans is echter ook aanwezig dat de problemen vanwege de staking ook kunnen overslaan naar andere vliegtuigmaatschappijen zoals Transavia, Ryanair, KLM, Brussels Airlines en Easyjet.

Foto: Iberia.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Heb alles afgezocht en ook met Iberia via facebook contact gehad. Geen enkel nieuws hoe de vlag er nu voorstaat . Weet iemand meer ????

 2. Heel erg he? we dachten het gaat door de vluchten?? nu dat weer?
  en wie is er de dupe weer van?? de reizigers! je wordt dat wel beu hoor!

 3. Kan de redactie die laatste, suggestieve opmerking toelichten? Genoemde bedrijven hebben namelijk allemaal eigen of andere afhandelingsmaatschappijen dan IAG.

  1. Had ook graag willen weten waar U dat bericht vandaan haalt. zou het op prijs stellen dat u de bron geeft kan ik actie ondernemen want ik vlieg helaas via dat vervloekte Barcelona

    1. Geluk voor je ! Neemt niet weg dat deze motherfuckers altijd onschuldige reizigers pakken tegen de feestdagen. Elke keer weer laat de opdrachtgevers zich chanteren. Zag dat het afhandelaar Eulen dit keer is , dus wat let de opdrachtgever dit geval IAG ze per direct om te ruilen voor een andere maatschappij. Als ze dit bij mij vroeger flikte stonden ze de minuut daarna op straat .

  2. hiermee bedoelen we dat het mogelijkerwijs ook invloed kan hebben op andere maatschapppijen, er staat niet dat dit ook gaat gebeuren. Stakingen op dit vliegveld willen nog wel eens uit de hand lopen 🙂

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken