Search
menu
Search

Grote brand bij chemische fabriek nabij Barcelona en AP-7

Oeps ... foto ontbreekt!

Grote brand bij chemische fabriek nabij Barcelona en AP-7

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – ten noorden van de stad Barcelona bij Montornes del Vallés niet ver van de AP-7, woedt sinds 7.40 uur woensdagmorgen een grote brand bij een fabriek. Het probleem is dat in deze fabriek gewerkt wordt met chemische en giftige materialen waardoor het speciale veiligheidsplan (Plaseqcat) in werking is getreden.

Meer dan 25 brandweereenheden zijn op het moment van schrijven nog bezig met het onder controle krijgen van de brand en het evalueren van het chemische gevaar. Want in de dikke zwarte rookwolken die ook vanaf de AP-7 snelweg te zien zijn, zitten waarschijnlijke chemische en wellicht giftige stoffen.

Inwoners in de omgeving zoals in Montornès, Montmeló, Martorelles en Vilanova del Vallès worden aangeraden binnenshuis te blijven, de deuren en ramen gesloten te houden terwijl de werknemers in het industrieterrein Can Buscarons de Baix worden opgeroepen niet naar hun werk te gaan of ook binnen te blijven als men reeds op het werk is.

Volgens de brandweer heeft de hele fabriek/loods te maken met de gevolgen van de uitslaande brand maar wordt er vooralsnog niet gesproken van gewonden of doden. Voor de zekerheid zijn er vijf ambulances naar de plaats van de brand gestuurd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?