Grote brand bij chemische fabriek nabij Barcelona en AP-7

Grote brand bij chemische fabriek nabij Barcelona en AP-7
Beeld: Bombers de Catalunya / Twitter

Grote brand bij chemische fabriek nabij Barcelona en AP-7

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – ten noorden van de stad Barcelona bij Montornes del Vallés niet ver van de AP-7, woedt sinds 7.40 uur woensdagmorgen een grote brand bij een fabriek. Het probleem is dat in deze fabriek gewerkt wordt met chemische en giftige materialen waardoor het speciale veiligheidsplan (Plaseqcat) in werking is getreden.

Meer dan 25 brandweereenheden zijn op het moment van schrijven nog bezig met het onder controle krijgen van de brand en het evalueren van het chemische gevaar. Want in de dikke zwarte rookwolken die ook vanaf de AP-7 snelweg te zien zijn, zitten waarschijnlijke chemische en wellicht giftige stoffen.

Inwoners in de omgeving zoals in Montornès, Montmeló, Martorelles en Vilanova del Vallès worden aangeraden binnenshuis te blijven, de deuren en ramen gesloten te houden terwijl de werknemers in het industrieterrein Can Buscarons de Baix worden opgeroepen niet naar hun werk te gaan of ook binnen te blijven als men reeds op het werk is.

Volgens de brandweer heeft de hele fabriek/loods te maken met de gevolgen van de uitslaande brand maar wordt er vooralsnog niet gesproken van gewonden of doden. Voor de zekerheid zijn er vijf ambulances naar de plaats van de brand gestuurd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.