Search
menu
Search

Record bezoeken Oceanogràfic aquarium in Valencia

Oeps ... foto ontbreekt!

Record bezoeken Oceanogràfic aquarium in Valencia

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het aquarium L’oceanogràfic bij het futuristische Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia heeft een nieuw record aan bezoekers gehad. Tot eind november dit jaar kwamen er meer dan 1,5 miljoen bezoekers naar het aquarium. Daarmee heeft men dit jaar, met nog minder dan één maand te gaan tot het einde van het jaar, het bezoekersaantal van vorig jaar reeds overtroffen.

Van de meer dan 1,5 miljoen bezoekers tot 30 november 2019 kwam 49% uit het buitenland, 20% uit de regio Valencia en de rest uit de rest van Spanje. Van de 31% van de bezoekers die uit Spanje kwamen (dus niet de eigen regio Valencia) kwam 26% uit de regio Madrid, 14% uit Catalonië, 14% uit Andalusië, 9% uit Castilla-La Mancha en 7% uit de regio Murcia.

Van de 49% internationale bezoekers kwam 33% uit Italië, 12% uit Frankrijk, 7% uit Duitsland, 7% uit Groot Brittannië en 5% uit Nederland (België komt niet voor op dit lijstje).

Sinds het jaar 2016 is het aantal bezoekers gestegen van de 1.234.045 in dat jaar naar 1.499.502 in 2018. Tot eind november 2019 kwamen er alweer meer dan 1,5 miljoen bezoekers naar het L’oceanogràfic maar het aantal waarmee dit jaar wordt afgesloten zal pas in januari 2020 bekend worden gemaakt.

Aquarium

Het L’Oceanogràfic is een aquarium in de Spaanse stad Valencia. Het is een onderdeel van het Ciutat de les Arts i les Ciències en richt zich op zee- en kustdieren. Het geldt als het grootste aquariumcomplex van Europa met 40.000 dieren behorend tot 500 soorten. L’Oceanogràfic werd op 12 december 2002 geopend. Het aquarium werd ontworpen door Félix Candela. 

L’Oceanogràfic omvat negen watertorens met daarin de aquaria en bassins:

  • Mediterráneo: aquaria met fauna uit de Middellandse Zee
  • Humedales Aviario: watervogels uit de Spaanse moerassen en tropische mangroves
  • Templados: aquaria met fauna uit de gematigde zeeën en bassins met gewone zeehonden en Magelhaenpinguïns
  • Tropicales y Corales: aquaria met fauna uit de tropische zeeën
  • Islas: manenrobben en watervogels als bruine pelikanen, aalscholvers en eendachtigen
  • Mar Rojo: auditorium met een aquarium met vissen uit de Rode Zee
  • Ártico y Antártico: witte dolfijnen, walrussen en ezelspinguïns
  • Océanos y Tiburónes: aquaria met fauna uit de oceanen, waaronder meerdere haaiensoorten zoals de zandtijgerhaai en de verpleegsterhaai
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?