Guardia Civil agenten redden hond uit ijskoud meer in Jaca

Guardia Civil agenten redden hond uit ijskoud meer in Jaca
Beeld: @guardiacivil / twitter

Guardia Civil agenten redden hond uit ijskoud meer in Jaca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – Afgelopen woensdag rukte de Guardia Civil uit voor een bijzondere reddingsactie. Een hond was in een dichtgevroren meertje vlakbij een golfterrein in Jaca (Huesca) belandt. De eigenares van de hond lichtte de politie in. De reddingsactie heeft inmiddels ook de Nederlandse, Belgische en wereldpers weten te halen. Chapeau voor de agenten!

De twee agenten in kwestie, Jerome (28) en Abraham (41) kregen via de radio een oproep over de hond in nood. Een vrouw was op wandel in de buurt van het golfterrein, toen haar hond in de bevroren vijver viel. Het arme dier raakte niet meer op eigen krachten uit het water. De agenten twijfelden geen moment toen ze op de plek van het incident aankwamen. “We moesten het water in of de hond zou sterven”, vertelde het duo aan de krant Heraldo de Aragón. 

“We zagen hoe twee vrouwen probeerden de hond naar de oever te lokken”,  vertelt Jerome. “Maar de hond werd alleen nerveuzer, hij werd moe en huilde nog meer. De situatie werd er alleen erger op.” De twee agenten vroegen een aantal buurtbewoners om een touw te zoeken, maar gezien de ernst van de situatie, beslisten ze uiteindelijk zich in het water te wagen.

Agent Jerome ging als eerste het water in, met een kleine stok om het ijs te breken en tot bij de hond te raken. Abraham, de tweede agent, volgde later om via een menselijke ketting zijn collega en de hond Shiro te redden. Het ging om de kruising tussen een Golden Retriever en een herdershond.

“Op een bepaald moment beslisten we dat, gezien onze gezondheid en onze fysieke conditie, we het risico konden nemen het water in te gaan om de hond te redden.” De agenten toonden zich dankbaar voor de grote steun die ze van de bevolking kregen. Zo veel waardering voor hun werk is helaas geen dagelijkse gewoonte.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.