Internationale Bergen-dag en de vijf populairste Spaanse bergen op Instagram

Internationale Bergen-dag en de vijf populairste Spaanse bergen op Instagram
Beeld: Pico de Teide / Freepik

Internationale Bergen-dag en de vijf populairste Spaanse bergen op Instagram

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op 11 december is het Internationale Dag van de Bergen ofwel de International Mountain Day die door de Verenigde Naties in 2003 in het leven werd geroepen. Elk jaar wordt op de 11e van de laatste maand van het jaar even stilgestaan bij de bergen op onze planeet. In 2021 is het thema duurzaam bergtoerisme. Maar wat zijn de vijf populairste bergen in Spanje op Instagram?

Sinds 2003 staat de Verenigde Naties stil bij de belangrijke bergen met de Internationale dag van de Bergen dat ook in Spanje gevierd wordt. Op 27% van de aarde zijn bergen te vinden die miljarden mensen dagelijks van zoet water voorzien en zeer belangrijk zijn voor de biodiversiteit.

Spanje is na Zwitserland het meest bergachtige land in Europa. Bijna een kwart van het land ligt boven de duizend meter en de gemiddelde hoogte bedraagt 660 meter boven de zeespiegel. Met 667 meter boven de zeespiegel is Madrid tevens de hoogst gelegen hoofdstad van de Europese Unie terwijl de hoogste berg Teide niet op het Spaanse vasteland maar op het Canarische Eiland Tenerife te vinden is.

De zes grote bergketens van Spanje zijn de Pyreneeën, de Betische cordillera (verzamelnaam voor gebergtes in het zuiden van Spanje), de Sierra Nevada, het Castiliaans Scheidingsgebergte, het Cantabrisch Gebergte en het Iberisch Randgebergte. 

De hoogste bergtoppen van het Spaanse vasteland zijn de 3.482 meter hoge Mulhacén in de Sierra Nevada, de 3.404 meter hoge Pico de Aneto in de Pyreneeën en de 2.648 meter hoge Torre Cerredo in de Picos de Europa in het westen. 

De hoogste berg van heel Spanje is de 3.718 meter hoge Pico del Teide op het Canarische eiland Tenerife. Andere prominente bergen in Spanje zijn Bola del Mundo, Circo de la Safor, El Yelmo, Monte Hacho, Montserrat, Monte Perdido, Pica d’Estats, Pozo de las Nieves, Turbón en de Zuilen van Hercules.

Spaanse bergen op Instagram

Om even stil te staan bij de bergen in Spanje hebben verschillende kranten gekeken naar de Spaanse bergen en het aantal keer dat deze vermeld worden op het populaire sociale media netwerk Instagram. Dit zijn de vijf populairste Spaanse bergen:

Teide (Tenerife)

De Teide is met zijn 3.718 meter niet alleen het hoogste punt van Tenerife en van heel Spanje maar is ook de populairste Spaanse berg op Instagram waar meer dan 552.000 hashtags (#) te vinden zijn.

Monte Perdido (Huesca)

Op het Spaanse vasteland heeft de 3.355 meter hoge Monte Perdido berg in de Pyreneeën in Aragón de meeste Instagram hashtags met meer dan 48.100 in totaal, dit terwijl de Monte Perdido niet de hoogste berg van de provincie Huesca en Pyreneeën is.

Aneto (Huesca)

Voor de nummer drie op de Instagram-lijst blijven we in de Aragonese Pyreneeën en staat de 3.404 meter hoge Pico Aneto met meer dan 45.700 hashtags.

Pico Veleta (Granada)

Met meer dan 32.300 hashtags staat de 3.398 meter hoge Pico Veleta in de Sierra Nevada op een vierde plaats op de Instagram-lijst.

Mulhacén (Granada)

De 3.482 meter hoge Mulhacén berg in de Sierra Nevada in de provincie Granada heeft een vijf plaats op deze koste Instagram-lijst met meer dan 16.800 hashtags.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.