skip to Main Content

1,8 miljard euro minder voor Spaans onderwijs

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De begrotingen voor onderwijs van de verschillende Spaanse deelstaten dalen met 1,8 miljard euro (5%) in 2011. Bovenal de salarissen van docenten en andere werknemers in het onderwijs moeten eraan geloven. Bovendien wordt er, afhankelijk van welke deelstaat het betreft, ook gekort op schoolbussen, universitaire beurzen, onderwijs van docenten en publiciteituitgaven of buitenschoolse activiteiten.

De publieke begroting voor onderwijs in 2011 van de verschillende Spaanse deelstaten (waarvan 80% van de onderwijsuitgaven afhankelijk zijn) verliezen de bijna 1,6 miljard euro ten opzichte van 2010 en 1,8 als de bezuiniging van de nationale overheid wordt meegerekend.

Deze gegevens zijn een resultaat van een onderzoek van de vakbond CCOO dat alle deelstaatbegrotingen naast elkaar heeft gelegd. De gegevens van Catalonië en de Balearen ontbreken nog.

Meest

De regio’s waar het meest wordt bezuinigd zijn: La Rioja (-7,9%), Extremadura (-7,2%), Galicië (-6,77%), Canarische Eilanden (-6,5%) en Murcia (-6,05%). In Andalusië, deelstaat Valencia en Baskenland wordt het minst bezuinigd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend