skip to Main Content

Bierbuik een “mythe” volgens de artsen in Asturias: Salud!!

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – (Redactie) Volgens een woensdag gepubliceerd rapport van het College van Artsen in Asturias, is de bierbuik een “mythe” omdat twee of drie glazen bier per dag, gecombineerd met een gezonde voeding zoals het Middellandse Zee dieet, mensen niet dik maakt en in feite zelfs het risico op diabetes en hoge bloeddruk vermindert. Goed nieuws dus voor de bierdrinkers onder jullie.

Het beeld van mannen en vrouwen met onevenredig grote buiken behoort, zeggen de artsen, tot de Angelsaksische cultuur die wordt gekenmerkt door de consumptie van grote hoeveelheden bier en een dieet rijk aan verzadigde vetten, gecombineerd met weinig of geen lichaamsbeweging.

Artsen Ramón Estruch van het Hospital Cliníc en Rosa Lamuela van de afdeling van voeding aan de Universiteit van Barcelona, zeggen dat uit de studies die zij hebben uitgevoerd blijkt dat de matige consumptie van bier geen enkele stijging in lichaamsgewicht of de accumulatie van vet rond de taille produceert. De studie, waarbij 1.249 mensen met een leeftijd van 57 jaar of meer en een verhoogd risico op hart-en vaatziekten als gevolg van hun leeftijd, concludeert dat bier eigenlijk gezond is. Volgens de auteurs van het rapport hebben mensen die een mediterraan dieet en per dag tussen een kwart en een halve liter bier dronken niet alleen aan gewicht zijn toegenomen maar in sommige gevallen zelfs gewicht verloren.

Bier is een gefermenteerd product dat de voedingswaarde waarbij de goedheid voortvloeit uit de graansoorten waarvan het is gemaakt, net als wijn, wat haar goedheid krijgt van druiven, of cider van appelen, verklaarde Dr. Laumela. Het biedt ook meer foliumzuur, vitamines, ijzer en calcium dan andere dranken, die een “beschermend” effect op het cardiovasculaire systeem te produceren.

De Spaanse bierdrinkers zijn volgens de artsen die betrokken zijn bij de studie, heel anders dan de Anglo-Saksische bierdrinkers waarbij mensen enorme hoeveelheden bier drinken vaak samengaand met het eten van chips en worst.

Proost!!

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend