skip to Main Content

Spaanse soldaat zwemmend van Marokko naar Ceuta

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARIFA – (Else Beekman) Een Spaanse soldaat die zwemmend terug wilde keren naar de Spaanse enclave Ceuta in Noord-Afrika, is door de Guardia Civil uit het water gevist. De soldaat raakte tijdens zijn weekendverlof in Marokko zijn paspoort kwijt, waarop hij besloot zwemmend naar Spaans grondgebied  terug te keren. De Guardia Civil kreeg een melding binnen over een zwemmende persoon in de baai en stuurde er een anti-immigratie patrouilleboot op af.

Terwijl de man uit het water werd gehaald, legde hij zijn situatie uit. Hij wilde perse terugkeren naar zijn basis voordat zijn verlof van 48 uur was afgelopen, maar werd bij de Marokkaanse grens tegengehouden.

Illegale immigranten

Daarop besloot hij dat de snelste weg terug via de zee was, maar hield hierbij geen rekening met het uitgebreide camera-controlesysteem om illegale immigranten op te sporen die zwemmen Spaans grondgebied trachten te bereiken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend