skip to Main Content
Kust van provincie Málaga is de meest volgebouwde van heel Spanje

Kust van provincie Málaga is de meest volgebouwde van heel Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

malaga2MÁLAGA – De kust van de provincie Málaga is volgens een recent onderzoek van de BBVA de mest volgebouwde van heel Spanje. Met 51,7% van de kust volgebouwd staat de Costa del Sol bovenaan deze lijst, gevolgd door de provincie Barcelona met 50,5% en Alicante met 43,7% bebouwing langs de kust.

Alleen al tussen de jaren 1987 en 2006 werd tussen de 8.000 en 10.000 hectare kust volgebouwd langs de kust van de provincie Málaga. Experts wijzen op deze enorme toename en waarschuwen voor een negatief effect op de toeristenindustrie.

Het merendeel van de grond langs de kust welke tussen 1987 en 2006 werd volgebouwd werd gedaan door de bouw van woonwijken en urbanisaties, wooncomplexen voor toeristen als tweede woning. Daarnaast werd er echter ook industrie gebouwd langs de kust van Málaga.

Overigens werd in heel Spanje flink gebouwd tussen 1987 en 2006. In heel het land werd maar liefst 287.000 hectare volgebouwd, een 39,5% meer met respect tot het jaar 1986. Het merendeel van deze bouw vond plaats in en rond Madrid en langs de populaire kusten van het land – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken