skip to Main Content
Madrid krijgt er een 36 verdiepingen tellende wolkenkrabber bij, de Torre Caleido

Madrid krijgt er een 36 verdiepingen tellende wolkenkrabber bij, de Torre Caleido

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De bouw van de vijfde wolkenkrabber gaat ongeveer 84 miljoen euro kosten en zal de naam Torre Caleido krijgen. Het 181 meter hoge gebouw zal als adres Castellana 259 gaan krijgen en zal de laagste van de vijf torens gaan worden. De toren zal gebouwd worden door de Grupo Villar Mir. Het bedrijf Torre Vida S.A.U. zal gedurende de komende 75 jaar het terrein waar de toren gebouwd wordt voor 4 miljoen euro per jaar huren van de gemeente, eigenaar van de grond. De totale kosten voor de bouw (inclusief belastingen etc.) kunnen oplopen tot 300 miljoen euro en de bouw zal ongeveer 4 jaar gaan duren.

De toren zal een campus van de Universiteit krijgen, het Instituto de Empresa (Business School) en Quirón Salud, een medische kliniek gespecialiseerd in preventieve geneeskunde in de sport. Daarnaast komen er winkels en wordt er een groene zone rondom de toren aangelegd. In totaal zullen er tijdens de bouw 1.600 mensen werkzaam zijn en zal de toren nadat deze in gebruik wordt genomen werk bieden aan zo’n 3.900 personen.

De nieuwe Torre Caleido wolkenkrabber zal dus 181 meter hoog gaan worden met 36 verdiepingen en de vijfde wolkenkrabber worden in het noorden van Madrid, het deel wat ook wel bekend staat als Cuatro Torres Business Area. Deze bestaat uit de 249 meter en 52 verdiepingen tellende Torre de Cristal, de 248 meter hoge en 45 verdiepingen tellende Torre Cepsa, de 236 meter hoge en 58 verdiepingen tellende Torre PwC en de Torre Espacio van 230 meter hoog met 57 verdiepingen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken