Duitse vrouw rijdt 31 km als spookrijdster tussen Denia en Altea op de AP-7 snelweg

Duitse vrouw rijdt 31 km als spookrijdster tussen Denia en Altea op de AP-7 snelweg
Beeld: Europa Press

Duitse vrouw rijdt 31 km als spookrijdster tussen Denia en Altea op de AP-7 snelweg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De Guardia Civil heeft afgelopen zondag 9 januari een 75-jarige Duitse vrouw aangehouden die als spookrijdster op de AP-7 snelweg reed. Dat gebeurde tussen de steden Denia en Altea waarbij een ongeluk werd veroorzaakt toen een andere automobilist de spookrijdster probeerde te ontwijken. Er zijn geen gewonden of erger te betreuren.

De 75-jarige Duitse vrouw is een inwoonster van Oliva (Valencia) en door nog onbekende reden reed ze 31 kilometer lang op de AP-7 snelweg tussen Denia en Altea. Er kwamen meerdere meldingen binnen bij de nooddienst 112 en er werden op internet diverse video’s en foto’s geplaatst van de spookrijdster, ook wel ‘kamikaze’ genoemd in het Spaans.

Omdat de lokale politie er niet in slaagde de vrouw stil te zetten tijdens haar tocht over de verkeerde kant van de weg, werd de afdeling Tráfico van de Guardia Civil ingeschakeld die de vrouw aan de hand van videobeelden wist te lokaliseren. De vrouw werd daarna aangehouden en weer vrijgelaten terwijl ze onderzocht wordt wegens een vermeende misdaad van roekeloos rijgedrag. Een andere vrouw die met haar in het voertuig reisde, wordt ook onderzocht. 

Mocht bewezen worden dat de vrouw roekeloos rijgedrag liet zien dan kan ze voor zes tot 24 maanden de gevangenis ingaan en haar rijbewijs voor zes jaar kwijtraken. Het voertuig van de Duitse spookrijdster werd door de Guardia Civil in beslag genomen terwijl de vrouw een medisch en psychisch onderzoek moest ondergaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.