Search
menu
Search

Duitse vrouw rijdt 31 km als spookrijdster tussen Denia en Altea op de AP-7 snelweg

Duitse vrouw rijdt 31 km als spookrijdster tussen Denia en Altea op de AP-7 snelweg
Beeld: Europa Press

Duitse vrouw rijdt 31 km als spookrijdster tussen Denia en Altea op de AP-7 snelweg

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Guardia Civil heeft afgelopen zondag 9 januari een 75-jarige Duitse vrouw aangehouden die als spookrijdster op de AP-7 snelweg reed. Dat gebeurde tussen de steden Denia en Altea waarbij een ongeluk werd veroorzaakt toen een andere automobilist de spookrijdster probeerde te ontwijken. Er zijn geen gewonden of erger te betreuren.

De 75-jarige Duitse vrouw is een inwoonster van Oliva (Valencia) en door nog onbekende reden reed ze 31 kilometer lang op de AP-7 snelweg tussen Denia en Altea. Er kwamen meerdere meldingen binnen bij de nooddienst 112 en er werden op internet diverse video’s en foto’s geplaatst van de spookrijdster, ook wel ‘kamikaze’ genoemd in het Spaans.

Omdat de lokale politie er niet in slaagde de vrouw stil te zetten tijdens haar tocht over de verkeerde kant van de weg, werd de afdeling Tráfico van de Guardia Civil ingeschakeld die de vrouw aan de hand van videobeelden wist te lokaliseren. De vrouw werd daarna aangehouden en weer vrijgelaten terwijl ze onderzocht wordt wegens een vermeende misdaad van roekeloos rijgedrag. Een andere vrouw die met haar in het voertuig reisde, wordt ook onderzocht. 

Mocht bewezen worden dat de vrouw roekeloos rijgedrag liet zien dan kan ze voor zes tot 24 maanden de gevangenis ingaan en haar rijbewijs voor zes jaar kwijtraken. Het voertuig van de Duitse spookrijdster werd door de Guardia Civil in beslag genomen terwijl de vrouw een medisch en psychisch onderzoek moest ondergaan.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?