skip to Main Content
Weeralarm voor bijna heel Spanje vanwege sneeuw en koude wind

Weeralarm voor bijna heel Spanje vanwege sneeuw en koude wind

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse verkeersdienst AEMET heeft een weeralarm afgegeven voor bijna alle deelstaten in Spanje. Praktisch heel Spanje zal te maken krijgen met regen, sneeuw en koude wind met lage temperaturen. In sommige delen van Andalusië en Asturië kan er 20 centimeter sneeuw vallen terwijl er in gebieden als Navarra al bijna 3 meter sneeuw ligt.

Praktisch heel Spanje zal dinsdag en woensdag te maken hebben met slecht weer, behalve Ceuta en de Canarische Eilanden. Op veel plaatsen kan een laag van 20 tot 10 centimeter sneeuw vallen, zelfs in Andalusië en Asturië. Naast de sneeuw zal de harde wind ook voor problemen zorgen op veel plaatsen zoals in Almería en Granada.

IN het noorden kan er sneeuw vallen en zal de wind voor hoge golven zorgen langs de kust van Galicië, Asturië en Cantabrië. In Madrid is er een geel weeralarm vanwege sneeuw en windstoten van meer dan 80 kilometer wind. Op de Balearen wordt er geen sneeuw verwacht maar zorgt de harde wind voor koude temperaturen.

In de Comunidad Valenciana zal de wind hard zijn en kan het op de hogere delen van de deelstaat sneeuwen. De deelstaat Catalonië zal te maken hebben met sneeuw in alle vier de provincies en ook de wind kan problemen veroorzaken. Datzelfde geldt voor Murcia waar 4 tot 6 centimeter kan vallen en de wind voor veel problemen kan zorgen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken