skip to Main Content
Welke Spaanse kandidaten voor de Paus zijn er

Welke Spaanse kandidaten voor de Paus zijn er

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het was je waarschijnlijk niet ontschoten maar Paus Ratzinger stopt ermee op 28 februari om 8 uur. Niet lang na dat verbijsterende en verrassende nieuws stonden ook de Spaanse kranten en websites vol met het nieuws. Daarnaast wordt er overal gekeken naar de mogelijke kandidaten waaronder wellicht ook enkele Spanjaarden.

Hoewel er tien mogelijke Spaanse kandidaten zijn om een nieuwe paus te worden denkt geen enkele krant in Spanje dat er ok maar een van hen een kans maakt om paus te worden. Toch worden er namen genoemd waaronder de volgende.

Bovenaan de lijst staan Carlos Amigo Vallejo en Antonio María Rouco Varela. Carlos Amigo werd geboren in Valladolid en is naast Franciscaanse priester ook de aartsbisschop van Sevilla. Daarnaast vormt hij deel van het dagelijkse bestuur van de bisschoppenconferentie en werd hij op 21 oktober 2003 door Paus Johannes Paulus II bij het negende consistorie bijeengeroepen.

Rouco Varela is de kardinaal bisschop van Madrid-Alcala en voorzitter van de Spaanse bisschoppenconferentie. Daarvoor was hij de aartsbisschop van Santiago de Compostela (tussen 1976 en 1994) en werd hij op 21 februari 1998 in de zevende consistorie bijeengeroepen door Paus Johannes Paulus II.

Andere mogelijke kandidaten zijn Martinez Sistach, sinds 2004 aartsbisschop van Barcelona, Cañizares Llovera aartsbisschop van Toledo, Santos Abril y Castelló aartsbisschop van Tamadia en nog enkele andere Spaanse kandidaten.

Echte kandidaten

Terwijl hierboven de Spaanse kandidaten staan menen de kranten echter dat de volgende mensen de echte mogelijke nieuwe paus zouden kunnen worden. We hebben het hier over de 65 jarige Joao Braz de Aviz uit Brazilië, de 55 jarige Luis Antonio Tagle uit de Filipijnen, de 71 jarige Italiaanse Angelo Scola, aartsbisschop va Milaan, de 68 jarige Canadees Marx Ouellet en de 62 jarige Amerikaan Timothy Dolan, een van de meest charismatische kandidaten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken