skip to Main Content
Na de Amazon lockers komt ook de Spaanse post met haar eigen Citypaq kluisjes

Na de Amazon lockers komt ook de Spaanse post met haar eigen Citypaq kluisjes

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het online warenhuis Amazon heeft in oktober de zogenaamde Amazon lockers ofwel kluisjes gelanceerd en nu heeft het Spaanse postbedrijf Correos hetzelfde gedaan met Citypaq. De kluisjes waar men 24 uur per dag de post en pakketjes kan ophalen zijn nog niet overal in Spanje te vinden maar het aantal Correos kluisjes zal snel gaan stijgen. De Citypaq service is erg makkelijk voor diegene die in Spanje woont waar de postbode niet elke dag langskomt of men niet altijd thuis kan zijn.

Amazon en Correos werken in Spanje nauw samen en aangezien er steeds meer bestellingen lijken te komen moeten beide bedrijven met oplossingen komen om de service te verbeteren. Amazon plaatste in oktober zelf al 120 afhaalpunten ofwel Amazon lockers in 30 Spaanse steden terwijl er steeds meer afhaalpunten bij zullen komen. Op dit moment zijn de lockers te vinden bij Repsol tankstations, Día supermarkten en bij de Telepizza restaurants. Met deze nieuwe afhaalservice van Amazon kunnen klanten hun producten daar laten bezorgen om ze daarna op te halen wanneer het hen uitkomt.

Het Spaanse postbedrijf Correos levert samen met Correos Express miljoenen pakketjes af op jaarbasis waarbij veel van Amazon afkomstig zijn. Amazon werkt graag samen met Correos vanwege het enorm grote distributienetwerk wat de Spaanse post heeft in Spanje. Helaas is het zo dat de postbode niet overal kan komen en ook niet op alle tijdstippen waardoor het wel eens misgaat met de levering van pakketjes. Daarom bedacht Correos ook een kluisjes systeem wat de naam Citypaq heeft gekregen.

Correos heeft op dit moment al meer dan 3.100 Citypaq kluisjes geplaatst in Spanje waarbij deze op verschillende plaatsen zoals stations, vliegvelden, winkelcentra etc. te vinden zijn. Het voordeel is dat deze kluisjes, net zoals die van Amazon, 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar zijn. Wanneer de postbode een pakketje in een kluisje stopt ontvangt men een bericht en heeft de ontvanger vijf dagen de tijd om het pakketje uit het Citypaq kluisje te halen. Alle handelingen gebeuren via de Citypaq app voor de smartphones.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. No offense, maar dit soort kluisjes staat al enkele jaren in verschillende metro stations in oa Barcelona (Universitat, Catalunya).

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken