MENING: Rook en koffie pauzes zijn geen werktijd in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: Rook en koffie pauzes zijn geen werktijd in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Er wordt veel over gediscussieerd door de Spaanse werknemers want iemand die rookt en regelmatig naar buiten of naar een speciale rookruimte gaat heeft meer pauzes dan iemand die niet rookt. Datzelfde geldt voor de in Spanje typische koffiepauzes of de ‘segundo desayuno’ onder werktijd. Een rechtbank heeft een bedrijf gelijk gegeven en aangegeven dat roken en koffie drinken onder werktijd geen werktijd is maar wat is jouw mening daarover?

Dankzij de verplichte registratie voor werknemers is het makkelijker te controleren hoeveel uren werknemers daadwerkelijk werken. Dat wil zeggen, er is een precieze registratie van werktijden, ook voor diegene die naar buiten gaan om te roken of om een bak koffie te drinken.

Het bedrijf Galp Energía España werd door de CCOO vakbond voor de rechter gesleept omdat de vakbond van mening is dat het roken en koffie drinken onder de werktijd valt. Probleem is echter dat mensen die niet roken en/of koffie drinken dan meer zouden werken dan degene die wel roken en koffie gaan drinken en dat is volgens het bedrijf niet eerlijk.

Volgens Galp Energía España moeten mensen die gaan roken en/of koffie drinken zichzelf registreren en worden die minuten van de werktijd afgetrokken. Want zo is het bedrijf van mening, op die momenten wordt er niet gewerkt. Deze rechterlijke uitspraak heeft meteen in Spanje een discussie doen oplaaien die eigenlijk al veel langer bestond.

MENING: Maar wat is jouw mening? Ben je het eens met het bedrijf en de rechter en meen jij dat rokers en koffiedrinkers minder werken dan de niet rokers en koffiedrinkers?

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.