Search
menu
Search

Campagne #SOSTurismo gestart op de Balearen eilanden

Campagne #SOSTurismo gestart op de Balearen eilanden
Beeld: SOSTurismo

Campagne #SOSTurismo gestart op de Balearen eilanden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De toerisme sector op de Balearen eilanden vraagt om hulp, of meer gezegd stuurt een S.O.S. om hulp. Daarom is de sector begonnen met de campagne #SOSTurismo of het meer internationale #SOSTourism en #TurismoSomosTodos. Met deze speciale campagne wil men om aandacht vragen voor de kritieke situatie vanwege de pandemie en de corona-maatregelen waarin de toerismesector zich bevindt op de Balearen eilanden.

Vrijdag werd de campagne #SOSTurismo gepresenteerd en meteen waren bij de hotels en andere toeristische plaatsen spandoeken te zien met het logo en de naam #SOSTurismo. De campagne kan gezien worden als een kreet uit de noodlijdende toerismesector.

Vrijdag werd in Cala Millor op Mallorca een manifest voorgelezen waarmee de campagne #SOSTurismo of het internationale #SOSTourism werd gestart. 

In het manifest is o.a. te lezen: In de Balearen-archipel betekende de wereldwijde pandemie in 2020 een daling van het bbp met meer dan 25%. De economische activiteit is bijna verlamd en houdt zo goed mogelijk stand. 

Maar deze wanhopige situatie veroorzaakt onmacht onder werknemers en ondernemers want een spoedige opening van het toerisme is essentieel voor het voortbestaan van duizenden bedrijven en het behoud van duizenden banen.

Dit collectieve sentiment op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera wordt zichtbaar met de #SOSTurismo-beweging, een roep om hulp die naar alle administraties op alle niveaus wordt gestuurd.

Meer informatie is te lezen op de website sosturismo.es

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?