menu: rubrieken, zoeken & meer

Corona-maatregelen Valencia regio verlengd tot 1 maart

Corona-maatregelen Valencia regio verlengd tot 1 maart
Beeld: 123rf (aangepast)

Corona-maatregelen Valencia regio verlengd tot 1 maart

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Alles blijft wat betreft de corona-maatregelen hetzelfde in de Valencia regio en de inwoners moeten nog twee weken tot in ieder geval 1 maart leven met de restricties en corona-regels die al sinds 1 februari gelden en eigenlijk op 16 februari zouden moeten eindigen.

De huidige corona-maatregelen in de provincies Alicante, Valencia en Castellón in de Valencia regio blijven ongewijzigd. Ondanks de druk op de regionale overheid van o.a. de horecasector en het feit dat de corona-situatie weliswaar iets beter gaat maar nog lang niet voorbij is, blijven de huidige maatregelen tot 1 maart gelden.

Municipio: betekent gemeente maar kan in Spanje zowel gebruikt worden voor dorp of stad maar ook als gemeente, dus een groep van woonkernen zoals dorpen of steden met een bijbehorend gebied die worden bestuurd door een politiek apparaat.

Maatregelen

Regionale lockdown

Lokale lockdowns in gemeenten met meer dan 50.000 inwoners van vrijdag 15 uur tot maandag 6 uur. (meer informatie KLIK HIER )

  • Provincie Valencia: Valencia, Torrent, Gandia, Paterna en Sagunt
  • Provincie Alicante: Alicante, Elche, Torrevieja, Orihuela, Benidorm, Alcoy, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer en Alicante
  • Provincie Castellón: Castellón en Vila-real

Avondklok tussen 22.00 en 6.00 uur

Alleen samenwonenden mogen nog samenkomen

Groepsgrootte maximaal 2 personen in privé en openbare plaatsen (in geval van niet-samenwonenden)

Horeca (bars en restaurants) gesloten

Niet-essentiële winkels moeten om 18 uur sluiten

Mondkapjes verplicht op stranden, tijdens sporten, bij zwembaden, in stadsparken, natuur etc. binnen de bebouwde kom voor iedereen vanaf 6 jaar oud.

Mondkapje wordt aangeraden in de natuur en op stranden buiten de bebouwde kom maar is daar niet verplicht. Sporten op het strand is toegestaan maar met mondkapje.