skip to Main Content

Vliegmaatschappijen verzoeken om noodtoestand in Spanje vanwege staking

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Vliegmaatschappijen hebben de Spaanse overheid verzocht de noodtoestand uit te roepen in verband met de door AENA aangekondigde stakingen op 22 dagen in het hoogseizoen.

Leden van de IACA (International Air Carrier Association), waaronder Tui, Thomas Cook en Monarch, zijn van mening dat de Spaanse overheid ervoor moet zorgen dat de vliegvelden te allen tijde volledig operationeel blijven.

Deze IACA-leden zijn verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van het toeristische transport en dus van vitaal belang voor de Spaanse economie.

De algemeen directeur van IACA, Sylviane Lust zei: ‘Vliegmaatschappijen en hun passagiers zijn ernstig gedupeerd door de laatste wilde staking van de luchtverkeersleiders in Spanje. Vooral nu veel toeristen Spanje als bestemming hebben gekozen vanwege de onrust in de Noord-Afrikaanse bestemmingen, zouden dergelijke acties desastreus zijn voor het toch al in moeilijkheden verkerende land.’

Privatisering

De stakingsdagen vallen allemaal tijdens de paasvakantie, de verkiezingscampagne en de zomervakantie. Het personeel van de Spaanse luchthavens is boos vanwege de dreigende privatisering van 49% van de Spaanse vliegdienst AENA. Ze vrezen voor hun banen en arbeidsomstandigheden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend