skip to Main Content
Eis buitenechtelijke Belgische dochter van Juan Carlos afgewezen door Hooggerechtshof

Eis buitenechtelijke Belgische dochter van Juan Carlos afgewezen door Hooggerechtshof

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

koning4MADRID – De Belgische Ingrid Sartiau, die al jaren claimt dat zij de buitenechtelijke dochter van de inmiddels ex Koning van Spanje Juan Carlos is, zal de uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof van deze woensdag gaan aanvechten. Dit Hof wees haar vaderschapsonderzoek af, een afwijzing die volgde op een eerdere negatieve uitspraak van een Spaanse rechtbank.

De 48-jarige Belgische vrouw zegt dat ze een buitenechtelijke dochter van Juan Carlos is. Haar moeder zou in 1965 in de badplaats Marbella een romance met de toenmalige Spaanse prins gehad hebben.

De eis van Sartiau werd in januari door een lagere rechtbank ontvankelijk verklaard. Ingrid had daarop een DNA-test gevraagd, maar haar verzoek werd door de hoogste rechtbank van Spanje afgewezen. De rechters gingen ermee in op een vraag van het parket en van de vroegere koning, die bezwaar tegen de vaderschapsclaim had ingediend.

Juan Carlos stond in juni de troon af aan zijn zoon Felipe VI. Sartiau had haar eis na de troonsafstand ingediend, wanneer Juan Carlos, die de titel van koning behield, zijn volledige onschendbaarheid heeft verloren. Het is niet helemaal duidelijk wat de Belgische wil bereiken met de rechtszaken, of het geld is of slechts dat ze erkend wilt worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken