skip to Main Content
Zwerfafval in de Middellandse Zee ernstige bedreiging voor het leven in de zee

Zwerfafval in de Middellandse Zee ernstige bedreiging voor het leven in de zee

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

plastic1MADRID – De Middellandse Zee wordt steeds smeriger en raakt steeds meer vervuild met zwerfafval wat het leven van de meeste mariene soorten ernstig in gevaar brengt. Volgens een onderzoek van het Spaans Instituut voor Oceanografie (ICO) heeft met name het plastic afval een grote impact op vissen, schildpadden en zelfs walvissen.

Het lijkt er niet beter op te worden in de Middellandse Zee met het afval. Er komt steeds meer afval bij waardoor het leven onder water steeds meer bedreigd wordt. Sinds 1986 zijn er door het Spaans Instituut voor Oceanografie 79 studies uitgevoerd waarbij elke keer grote hoeveelheden zwerfafval wordt gevonden in de dieren die men onderzocht heeft.

Volgens de wetenschappers worden de zeeschildpadden en walvissen het zwaarste getroffen. Zo komt het plastic in de walvis terecht en komen schildpadden vast te zitten in plastic zakken. Alle dieren die plastic naar binnen krijgen zullen bijna altijd stikken en daardoor is nu 73% van alle mariene soorten met uitsterven bedreigd.

Het milieuprogramma van de VN beweert dat plastic goed is voor 83% van al het afval in de Middellandse Zee, in vergelijking met 17% papier, metaal, hout en textiel – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken