Ultimatum voor Catalaanse regiopremier vanwege gele lintjes en vlaggen

Ultimatum voor Catalaanse regiopremier vanwege gele lintjes en vlaggen
Beeld: Archieffoto

Ultimatum voor Catalaanse regiopremier vanwege gele lintjes en vlaggen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De centrale verkiezingscommissie heeft de Catalaanse regiopremier Quim Torra de opdracht gegeven om binnen 48 uur de Catalaanse afscheidingsvlaggen (esteladas) en gele lintjes (lazos amarillos) te verwijderen van alle openbare gebouwen in Catalonië. De reden daarvoor is dat de gele lintjes en separatisten vlaggen gezien worden als partijdige symbolen en dat mag niet vanwege de komende gemeenteraadsverkiezingen, Europese en centrale parlementsverkiezingen in Spanje.

De Junta Electoral Central (JEC) is van mening dat de gele lintjes en separatisten vlaggen gezien worden als partijdige symbolen die hoofdzakelijk gelden voor de politieke partijen die voor afscheiding van Catalonië zijn.

De gele lintjes (lazos amarillos) worden gebruikt om te protesteren tegen de situatie van de politieke leiders en politici van diverse separatistische partijen en als protest tegen het voorarrest van de politieke politici die op dit moment in de rechtszaak verwikkeld zijn. En dat is volgens de JEC partijdig.

Datzelfde geldt voor de separatisten vlaggen (esteladas) die door het JEC gezien wordt als een symbool die alleen geldt voor bepaalde politieke organisaties en dat is tevens partijdig.

De centrale verkiezingscommissie geeft aan dat het gebruik van de gele lintjes en separatisten vlaggen legaal gebruikt mogen en kunnen worden door de politieke partijen tijdens de verkiezingscampagne maar deze mogen niet gebruikt worden bij openbare gebouwen aangezien deze neutraal moeten zijn en alle burgers moeten vertegenwoordigen.

De beslissing van de centrale verkiezingscommissie is beslissend en definitief en de Generalitat de Catalunya kan alleen beroep aantekenen tegen deze beslissing door binnen twee maanden na kennisgeving een beroep in te leveren bij het Hooggerechtshof.

(Reageren op dit artikel kan alleen op Facebook)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.