Chinese winkels en WOK restaurants dicht vanwege coronavirus in Spanje

Chinese winkels en WOK restaurants dicht vanwege coronavirus in Spanje
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De regio Madrid is de zwaarst getroffen autonome regio van Spanje wat betreft het aantal besmettingen (de helft van het totaal in Spanje) en het aantal overleden personen. In bijna alle gevallen hebben deze besmettingen en doden niets te maken met een directe besmetting met het coronavirus uit China maar meer met Italië. Het vreemde is echter dat Chinese winkels, restaurants en WOKS gesloten zijn vanwege het gebrek aan cliënten terwijl de Italiaanse restaurants en pizzeria’s gewoon open zijn met klanten.

Over het algemeen wordt in de horecasector en de detailhandel geklaagd over dalende verkoopcijfers, omzetten en minder klanten uit vrees om het coronavirus. COVID-19 heeft zijn oorsprong in China maar daar wordt tegenwoordig niet veel meer over geschreven aangezien het dichterbij gelegen land Italië binnen Europa gezien kan worden als de broeihaard van de Europese besmettingen.

De Chinese ondernemers hebben sinds de uitbraak van het virus in de Chinese stad Wuhan al te maken gehad met een vorm van ‘Chinafobia’ ofwel een fobie voor alles wat Chinees is en dat is te merken in de winkels, restaurants en andere Chinese ondernemingen. Maar nu de aandacht meer gevestigd is op Italië zou het ook logisch zijn dat de Italiaanse winkels en restaurants zoals de pizzeria’s te lijden hebben. Dat is echter niet het geval.

Een duidelijke verklaring is niet echt te geven maar de Chinezen kiezen er echter voor zelf hun winkels en restaurants te sluiten en met vakantie te gaan. Als er geen klanten zijn heeft het geen zin om open te zijn, geven veel Chinese eigenaren aan. Dus gaan we op vakantie tot begin april of net zo lang tot de virus-crisis voorbij is en de mensen minder bang zijn.

Op vakantie naar China gaan de meeste Chinezen niet want de situatie is daar nog te intens daarom kiezen veel Chinezen voor vakanties langs de Spaanse kust of in de kleine dorpen, ver weg van de angst om het coronavirus.

Veel mensen in Spanje zijn echter toch ook wel weer verrast want de Chinese winkels staan erom bekend dat deze eigenlijk altijd open zijn. Er is ook op elke straathoek wel een ‘Chino’ te vinden maar op dit moment zijn er veel in de grotere steden gesloten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.