Chinese winkels en WOK restaurants dicht vanwege coronavirus in Spanje

Chinese winkels en WOK restaurants dicht vanwege coronavirus in Spanje
Beeld: Twitter

MADRID – De regio Madrid is de zwaarst getroffen autonome regio van Spanje wat betreft het aantal besmettingen (de helft van het totaal in Spanje) en het aantal overleden personen. In bijna alle gevallen hebben deze besmettingen en doden niets te maken met een directe besmetting met het coronavirus uit China maar meer met Italië. Het vreemde is echter dat Chinese winkels, restaurants en WOKS gesloten zijn vanwege het gebrek aan cliënten terwijl de Italiaanse restaurants en pizzeria’s gewoon open zijn met klanten.

LEESTIP: MAATREGELEN NOODTOESTAND SPANJE (update)

Over het algemeen wordt in de horecasector en de detailhandel geklaagd over dalende verkoopcijfers, omzetten en minder klanten uit vrees om het coronavirus. COVID-19 heeft zijn oorsprong in China maar daar wordt tegenwoordig niet veel meer over geschreven aangezien het dichterbij gelegen land Italië binnen Europa gezien kan worden als de broeihaard van de Europese besmettingen.

De Chinese ondernemers hebben sinds de uitbraak van het virus in de Chinese stad Wuhan al te maken gehad met een vorm van ‘Chinafobia’ ofwel een fobie voor alles wat Chinees is en dat is te merken in de winkels, restaurants en andere Chinese ondernemingen. Maar nu de aandacht meer gevestigd is op Italië zou het ook logisch zijn dat de Italiaanse winkels en restaurants zoals de pizzeria’s te lijden hebben. Dat is echter niet het geval.

Een duidelijke verklaring is niet echt te geven maar de Chinezen kiezen er echter voor zelf hun winkels en restaurants te sluiten en met vakantie te gaan. Als er geen klanten zijn heeft het geen zin om open te zijn, geven veel Chinese eigenaren aan. Dus gaan we op vakantie tot begin april of net zo lang tot de virus-crisis voorbij is en de mensen minder bang zijn.

Op vakantie naar China gaan de meeste Chinezen niet want de situatie is daar nog te intens daarom kiezen veel Chinezen voor vakanties langs de Spaanse kust of in de kleine dorpen, ver weg van de angst om het coronavirus.

Veel mensen in Spanje zijn echter toch ook wel weer verrast want de Chinese winkels staan erom bekend dat deze eigenlijk altijd open zijn. Er is ook op elke straathoek wel een ‘Chino’ te vinden maar op dit moment zijn er veel in de grotere steden gesloten.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

ik heb vroeger grootkeukens geinstaleerd in alerlei restaurants sindsdien ga ik nooit meer in een chineese rest eten
wat ik daar alemaal gezien heb onbeschrijfelijk

Het begint zo langzamerhand echt belachelijke vormen aan te nemen. We hebben het hier over een griep, net als elke andere griep. En ja, daar gaan mensen die er bevattelijk voor zijn aan dood. Wereldwijd nu pak em beet….3000??? Ik weet het echt niet, wat ik wél weet dat er in de tijd dat deze idioterie gaande is, er een honderdvoud van de hoeveelheid doden door het virus overleden zijn door kanker, hart en vaat ziekten verkeersongevallen etc. Velen honderden, misschien wel duizenden doden meer dan door dit griep virus. Overigens was het virus waarschijnlijk in december al actief in… Lees verder »

wel grappige typo, langs de Spaanse kist..??

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.