Nederland en België passen Reisadvies Spanje aan vanwege coronavirus

Nederland en België passen Reisadvies Spanje aan vanwege coronavirus
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op dinsdag 11 maart het reisadvies voor Spanje aangepast. Het gaat niet om het hele land maar om de autonome regio’s Madrid, Baskenland en La Rioja waar de meeste besmettingen geregistreerd zijn en doden te betreuren zijn. 

De kleur van het reisadvies is voor deze gebieden aangepast van ‘groen’ (geen veiligheidsrisico’s) naar ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s).

De nationale overheid en regionale overheden van de autonome regio’s nemen maatregelen om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, aldus de website van nederlandwereldwijd.nl. 

LET OP: Op donderdag heeft Nederland het reisadvies opnieuw aangepast met name voor Madrid (code oranje) en NIEUW Catalonië (geel). KLIK HIER

Beeld: Ministerie van Buitenlandse Zaken Nederland

België 

Ook op de website van diplomatie.belgium.be heeft men het reisadvies aangepast voor Spanje. Zo is te lezen dat conform de aanbevelingen van de lokale autoriteiten het aangeraden is niet-essentiële reizen naar de regio’s Madrid en Baskenland (La Rioja wordt niet genoemd) tot nader order uit te stellen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.