Nederland past reisadvies voor Spanje aan vanwege coronavirus

Nederland past reisadvies voor Spanje aan vanwege coronavirus
Beeld: Freepik

Nederland past reisadvies voor Spanje aan vanwege coronavirus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op dinsdag 10 maart het reisadvies voor Spanje veranderd maar dat is op donderdag 12 maart opnieuw aangepast. Het gaat niet om het hele land maar om de autonome regio’s Madrid, Baskenland en La Rioja waar de meeste besmettingen geregistreerd zijn en doden te betreuren zijn. NIEUW is de regio Catalonië en de kleurcode van Madrid.

De kleur van het reisadvies was voor de regio Madrid, La Rioja en Baskenland op dinsdag al aangepast van ‘groen’ (geen veiligheidsrisico’s) naar ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s). Maar op donderdag is daar de regio Catalonië met een gele kleur bijgekomen terwijl Madrid de code ‘oranje’ kreeg (Let op: alleen noodzakelijke reizen).

De nationale overheid en regionale overheden van de autonome regio’s nemen maatregelen om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, aldus de website van nederlandwereldwijd.nl.  

Beeld: Ministerie van Buitenlandse Zaken Nederland

Iedereen kan zich HIER aanmelden voor de e-mailservice van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken waardoor je op de hoogte wordt gehouden van veranderingen in de reisadviezen voor Spanje. Je kunt ook de Reisapp voor Android en iOS downloaden.

België 

Op de website van diplomatie.belgium.be heeft men het reisadvies sinds dinsdag niet meer aangepast voor Spanje. Wel is te lezen dat conform de aanbevelingen van de lokale autoriteiten het aangeraden is niet-essentiële reizen naar de regio’s Madrid en Baskenland (La Rioja wordt niet genoemd) tot nader order uit te stellen. Over Catalonië is wat betreft het coronavirus niets te lezen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.