menu: rubrieken, zoeken & meer

Provinciale lockdowns in Aragón na 4 maanden opgeheven

Provinciale lockdowns in Aragón na 4 maanden opgeheven
Beeld: 123rf (aangepast)

Provinciale lockdowns in Aragón na 4 maanden opgeheven

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De steeds beter wordende corona-cijfers zorgen ervoor dat er ook steeds meer corona-maatregelen versoepeld kunnen worden in de autonome regio Aragón. In dit geval gaat het om de provinciale lockdowns waardoor de inwoners van de drie provincies Zaragoza, Huesca en Teruel sinds 4 november niet door de hele autonome regio mogen reizen. 

Maar daar is vanaf vrijdag 12 maart een einde aan gekomen nu de regionale overheid het weer toestaat om buiten de eigen provincie te reizen. Dus de inwoners van de provincies Zaragoza, Huesca en Teruel mogen weer naar de andere provincies reizen.

Het is echter nog niet toegestaan om buiten de eigen autonome regio Aragón te komen. De regionale lockdown voor de hele autonome regio Aragón blijft namelijk bestaan.

In Aragón werden de provinciale lockdowns op 4 november 2020 ingesteld en nu 4 maanden later op 12 maart 2021 is daar eindelijk een einde aan gekomen.

Deze beëindiging heeft er meteen voor gezorgd dat duizenden inwoners van Aragón accommodaties hebben geboekt en er dit weekend op uit trekken om te genieten van iets meer vrijheden.