Aldi komt naar de Canarische Eilanden met nieuw logistiek centrum en diverse supermarkten in 2022

Aldi komt naar de Canarische Eilanden met nieuw logistiek centrum en diverse supermarkten in 2022
Beeld: 123rf

Aldi komt naar de Canarische Eilanden met nieuw logistiek centrum en diverse supermarkten in 2022

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Ondanks of juist vanwege de corona-crisis zijn er het afgelopen Covid-jaar op de Spaanse archipel 21 nieuwe supermarkten van verschillende ketens bijgekomen. Daar moeten in 2022 ook vestigingen van de Aldi bij gaan komen nu de bekende Duitse keten heeft aangekondigd eindelijk de Canarische Eilanden op te nemen in de regio’s waar Aldi winkels te vinden zullen zijn in Spanje.

Aldi Supermercados S.L. gaat in de gemeente Telde op het Canarische Eiland Gran Canaria een nieuw logistiek centrum openen. Daarna moeten de eerste supermarkten van de Aldi in 2022 op de eilanden geopend worden. 

De Aldi kan en mag de lokaties en geplande openingsdata nog niet vrijgeven maar volgens een woordvoerder is het doel van de Aldi om zoveel mogelijk potentiële klanten te bereiken, aldus deze krant.

De Aldi heeft in heel Spanje op dit moment meer dan 350 eigen supermarkten waar circa 6.000 mensen werken. In 2019 steeg het aantal winkels met 20% en ook in 2021 moeten er in Spanje 40 nieuwe supermarkten bij gaan komen.

De uitbreiding naar de Canarische Eilanden valt binnen de strategie dit en volgend jaar. De nieuwe Aldi supermarkten op de Spaanse archipel zullen een concurrentie zijn voor o.a. de Duitse collega/concurrent Lidl die op dit moment al 30 winkels heeft op de Canarische Eilanden.

Ook de Mercadona zal de concurrentie gaan merken maar met 85 eigen winkels zal dat minder te voelen zijn. De grootste supermarktketen op de Canarische Eilanden is echter de 100% Canarische Dinosol met 261 winkels gevolgd door Cencosu-Spar met 191 winkels en Jesuman met 54 winkels.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.