skip to Main Content
Spaanse voetballer gewond bij explosies Duitsland *UPDATE*

Spaanse voetballer gewond bij explosies Duitsland *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De Spaanse ex FC Barcelona speler Marc Bartra is bij drie explosies naast de spelersbus van zijn huidige club Borussia Dortmund gewond geraakt aan zijn arm en pols. De explosies vonden plaats langs de kant van de weg waarop de bus van het Duitse team reed en die op weg was naar het stadion om een Champions League wedstrijd te spelen tegen Monaco. Deze wedstrijd werd afgelast en zal op woensdag gespeeld worden. Vooralsnog tast men nog in het duister over de reden van de bommen maar een terroristische actie wordt uitgesloten.

Diverse media schrijven dat er een brief is gevonden maar er zijn geen mededelingen gedaan over de inhoud daarvan. De politie denkt dat het een gerichte actie was tegen de Duitse voetbalclub waar helaas de 26-jarige Spaanse speler door rondvliegend glas bij gewond is geraakt. De explosies vonden plaats even na 19 uur toen de spelersbus op weg was naar het voetbalstadion. Daar zou het Duitse team tegenover Monaco staan in een Champions League wedstrijd die uiteraard werd afgelast. Deze wedstrijd wordt nu op woensdag om 18.45 uur gespeeld.

UPDATE: De Duitse politie heeft een verdachte vastgehouden van wat nu toch gezien wordt als een terroristische actie. Blijkbaar was er in de gevonden brief te lezen dat ook sporters doelwitten zijn voor de Islamitische Staat. Het is niet helemaal zeker of deze brief serieus moet worden genomen maar de politie sluit niets uit. De opgepakte verdachte heeft blijkbaar banden met IS.

Marc Bartra werd met verwondingen aan zijn arm en pols naar het ziekenhuis gebracht waar hij diezelfde avond nog geopereerd werd. Alle andere inzittenden van de bus zijn met de schrik vrijgekomen. Wel was er even paniek in de bus en dook iedereen na de drie explosies weg omdat men bang was voor meer bommen.

De politie sluit een terroristische actie voorlopig uit maar geeft wel aan dat het zware explosieven waren die veel meer schade hadden kunnen toebrengen aan de bus en de inzittenden. Men heeft het over een brief die gevonden is al is daar niet meer informatie over bekend. De politie behandelt de zaak als een poging tot doodslag.

Nadat in het voetbalstadion bekend werd gemaakt dat de wedstrijd niet door zou gaan begonnen alle Monaco spelers keihard “Dortmund Dortmund” te schreeuwen als steunbetuiging aan de rivaal. Op de sociale media is een ware hulpactie ontstaan waarbij voetbalsupporters slaapplaatsen worden aangeboden zodat ze op woensdag weer bij de wedstrijd kunnen zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken