skip to Main Content
Deelstaat Valencia gaat vanaf 2020 plastic bestek en koffiecapsules verbieden
Foto: belchonock / 123RF

Deelstaat Valencia gaat vanaf 2020 plastic bestek en koffiecapsules verbieden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: belchonock / 123RF

VALENCIA – De regioregering van de autonome deelstaat Comunidad Valenciana heeft besloten vanaf het jaar 2020 plastic bestek, bekers, glazen en borden, wattenstokjes, de stokjes van de chupa chup lollies, rietjes en daarnaast de bekende koffiecapsules verbieden. Dat doet de regioregering door middel van het plan Plan Integral de Residuos waarmee de deelstaat de Balearen achterna gaat.

Wat men wil gaan verbieden in de Comunidad Valenciana, dus in de provincie Castellón, Valencia en Alicante, is al het plastic wat slechts voor een keer gebruikt wordt, wegwerp plastic dus. Dat geldt dan alleen voor die producten waarbij het mogelijk is dit te vervangen voor een alternatief materiaal wat milieuvriendelijker is.

Het regionale afvalplan moet weliswaar nog goedgekeurd worden, iets wat in de loop van dit jaar zal gaan gebeuren, maar men is er nu al zeker van dat in 2020 er nieuwe wetten zullen gelden wat betreft wegwerp plastic. In feite doet de deelstaat Valencia hetzelfde wat de Balearen al halverwege januari dit jaar bekend heeft gemaakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Los van of je voor of tegen dit soort maatregelen bent: dit zou LANDELIJK (dus op nationaal niveau) moeten worden geregeld (of worden verboden) en niet per deelstaat / provincie of zelfs per gemeente afzonderlijk.

    Net zoals er in Nederland momenteel een chaos aan het ontstaan is ten aanzien van inrijverboden per gemeente v.w.b. dieselvoertuigen.

    Het is dus zaak dat in Spanje de landelijke overheid zeer snel ingrijpt om al deze overijverige deelstaten de pas af te snijden; in Nederland is het hier al te laat voor, mede door laks beleid van zittende en voorgaande Kabinetten.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken