Search
menu
Search

Deelstaat Valencia gaat vanaf 2020 plastic bestek en koffiecapsules verbieden

Oeps ... foto ontbreekt!

Deelstaat Valencia gaat vanaf 2020 plastic bestek en koffiecapsules verbieden

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regioregering van de autonome deelstaat Comunidad Valenciana heeft besloten vanaf het jaar 2020 plastic bestek, bekers, glazen en borden, wattenstokjes, de stokjes van de chupa chup lollies, rietjes en daarnaast de bekende koffiecapsules verbieden. Dat doet de regioregering door middel van het plan Plan Integral de Residuos waarmee de deelstaat de Balearen achterna gaat.

Wat men wil gaan verbieden in de Comunidad Valenciana, dus in de provincie Castellón, Valencia en Alicante, is al het plastic wat slechts voor een keer gebruikt wordt, wegwerp plastic dus. Dat geldt dan alleen voor die producten waarbij het mogelijk is dit te vervangen voor een alternatief materiaal wat milieuvriendelijker is.

Het regionale afvalplan moet weliswaar nog goedgekeurd worden, iets wat in de loop van dit jaar zal gaan gebeuren, maar men is er nu al zeker van dat in 2020 er nieuwe wetten zullen gelden wat betreft wegwerp plastic. In feite doet de deelstaat Valencia hetzelfde wat de Balearen al halverwege januari dit jaar bekend heeft gemaakt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?