Deelstaat Valencia gaat vanaf 2020 plastic bestek en koffiecapsules verbieden

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De regioregering van de autonome deelstaat Comunidad Valenciana heeft besloten vanaf het jaar 2020 plastic bestek, bekers, glazen en borden, wattenstokjes, de stokjes van de chupa chup lollies, rietjes en daarnaast de bekende koffiecapsules verbieden. Dat doet de regioregering door middel van het plan Plan Integral de Residuos waarmee de deelstaat de Balearen achterna gaat.

Wat men wil gaan verbieden in de Comunidad Valenciana, dus in de provincie Castellón, Valencia en Alicante, is al het plastic wat slechts voor een keer gebruikt wordt, wegwerp plastic dus. Dat geldt dan alleen voor die producten waarbij het mogelijk is dit te vervangen voor een alternatief materiaal wat milieuvriendelijker is.

Het regionale afvalplan moet weliswaar nog goedgekeurd worden, iets wat in de loop van dit jaar zal gaan gebeuren, maar men is er nu al zeker van dat in 2020 er nieuwe wetten zullen gelden wat betreft wegwerp plastic. In feite doet de deelstaat Valencia hetzelfde wat de Balearen al halverwege januari dit jaar bekend heeft gemaakt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.