Deelstaat Valencia gaat vanaf 2020 plastic bestek en koffiecapsules verbieden

Deelstaat Valencia gaat vanaf 2020 plastic bestek en koffiecapsules verbieden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regioregering van de autonome deelstaat Comunidad Valenciana heeft besloten vanaf het jaar 2020 plastic bestek, bekers, glazen en borden, wattenstokjes, de stokjes van de chupa chup lollies, rietjes en daarnaast de bekende koffiecapsules verbieden. Dat doet de regioregering door middel van het plan Plan Integral de Residuos waarmee de deelstaat de Balearen achterna gaat.

Wat men wil gaan verbieden in de Comunidad Valenciana, dus in de provincie Castellón, Valencia en Alicante, is al het plastic wat slechts voor een keer gebruikt wordt, wegwerp plastic dus. Dat geldt dan alleen voor die producten waarbij het mogelijk is dit te vervangen voor een alternatief materiaal wat milieuvriendelijker is.

Het regionale afvalplan moet weliswaar nog goedgekeurd worden, iets wat in de loop van dit jaar zal gaan gebeuren, maar men is er nu al zeker van dat in 2020 er nieuwe wetten zullen gelden wat betreft wegwerp plastic. In feite doet de deelstaat Valencia hetzelfde wat de Balearen al halverwege januari dit jaar bekend heeft gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.