skip to Main Content
Salarissen van jongeren tussen 16 en 24 jaar in Spanje met bijna 9 procent achteruit gegaan
Foto: Freepik

Salarissen van jongeren tussen 16 en 24 jaar in Spanje met bijna 9 procent achteruit gegaan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Freepik

MADRID – De salarissen van jongeren tussen de 16 en 24 jaar zijn de laatste vijf jaar met 8,6% gedaald. Het gemiddelde bruto maandsalaris daalde van 1.118,68 euro in 2011 naar 1.029,30 euro in 2016, aldus de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE). Het gemiddelde bruto maandsalaris in 2016 in Spanje was 1.878,09 euro.

Het merendeel van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar heeft een tijdelijk contract (temporal) en slechts een klein deel kan genieten van een vast contract (fijo). Naast dat er minder werk te vinden is en de werkomstandigheden niet beter zijn geworden, zijn dus ook de salarissen de afgelopen vijf jaar met 8,6% ofwel 89,38 euro per maand gedaald (voor diegene die een vast contract hebben en een volle week werken).

Net zoals bij de andere leefstijdscategrieën gaat het hier om gemiddelden en is de realiteit meestal anders. Een op de vijf werknemers in Spanje verdient minder dan 1.002,80 euro bruto per maand waarbij er zelfs in 2016 iets meer dan 1,5 miljoen Spanjaarden zijn die minder dan 710,10 euro bruto per maand verdienden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Een jeugd werkeloosheid die al decennia lang onacceptabel hoog is (>60%) betekent de afbraak van een gehele generatie. En de Spaanse overheid kijkt toe.

  2. Op de korte termijn fijn voor het bedrijfsleven en op de langere termijn zullen ze de tol betalen.
    Loyaliteit is niet eenzijdig!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken