skip to Main Content
Kleine haai gezien in haven Cambrils (video)
Voorbeeldfoto / Pixabay

Kleine haai gezien in haven Cambrils (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Geen paniek, er is niets aan de hand want het is slechts een klein exemplaar van een blauwe haai ofwel ‘tintorera’ die afgelopen zondag in de haven van de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada gezien werd. Haaien komen voor in de Middellandse Zee en ze worden steeds vaker in de nabijheid van de kust gezien maar de blauwe haai is niet gevaarlijk voor de mens.

De aanwezigheid van de kleine blauwe haai, die als volwassenen haai tot 2,50 meter lang kan worden en 220 kilo kan wegen, in de vissershaven van Cambrils zorgde voor veel bekijksheid van de aanwezige toeristen en inwoners die het kleine rustig zwemmende dier dan ook op foto en video vastlegden.

De meest voorkomende haai langs de Spaanse kust is de tintorera of blauwe haai of Prionace glauca. Ondanks het feit dat deze haai veel voorkomt in de Middellandse zee en Atlantische Oceaan wordt hij niet veel gezien langs de Spaanse stranden. Wordt er echter een haai ergens gezien, dan is het bijna altijd de blauwe haai.

Deze haaiensoort is in principe niet gevaarlijk voor de mens maar een dier blijft een dier en als deze zich bedreigd voelt zal hij zich beschermen door te bijten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by