Recordverkoop Caminito del Rey van 7.000 kaarten in 1 uur tijd

Recordverkoop Caminito del Rey van 7.000 kaarten in 1 uur tijd
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Afgelopen woensdag zijn de entreebewijzen voor de Caminito del Rey voor de zomermaanden juli, augustus, september en oktober in de verkoop gegaan en dat heeft alle records verbroken. In slechts 60 minuten tijd wist de beheerder via de eigen website 7.000 van de 100.000 beschikbare kaarten te verkopen. In 24 uur tijd werden er 11.500 entreebewijzen verkocht wat meer dan 10% is van het totaal beschikbare kaarten.

De beheerder van de Caminito del Rey denkt dat deze week afgesloten zal worden met 20% verkochte entreebewijzen en dat komende woensdag, een week na het begin van de verkoop, er 40% verkocht zal zijn.

Entreekaarten kosten 10 euro per stuk, een prijs die al jaren hetzelfde is. Mocht men met een gids de Caminito del Rey willen lopen dan kosten de kaarten 18 euro per stuk. De wandeling is op elke dag behalve de maandag te bewandelen tussen 9.30 en 17 uur. Kaarten zijn via deze website aan te schaffen.

In 2018 werden er bijna 300.000 entreebewijzen verkocht wat het maximale aantal is met 1.100 wandelaars per dag. 60% van de bezoekers kwam uit het buitenland waarbij er 116 verschillende nationaliteiten werden geregistreerd. Exacte aantallen zijn er niet maar men weet dat onder de buitenlanders de Caminito del Rey zeer populair is bij de Duitsers, Britten, Belgen, Nederlanders, Fransen, Polen en Finnen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.