Recordverkoop Caminito del Rey van 7.000 kaarten in 1 uur tijd

Recordverkoop Caminito del Rey van 7.000 kaarten in 1 uur tijd
Beeld: 123rf

Recordverkoop Caminito del Rey van 7.000 kaarten in 1 uur tijd

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Afgelopen woensdag zijn de entreebewijzen voor de Caminito del Rey voor de zomermaanden juli, augustus, september en oktober in de verkoop gegaan en dat heeft alle records verbroken. In slechts 60 minuten tijd wist de beheerder via de eigen website 7.000 van de 100.000 beschikbare kaarten te verkopen. In 24 uur tijd werden er 11.500 entreebewijzen verkocht wat meer dan 10% is van het totaal beschikbare kaarten.

De beheerder van de Caminito del Rey denkt dat deze week afgesloten zal worden met 20% verkochte entreebewijzen en dat komende woensdag, een week na het begin van de verkoop, er 40% verkocht zal zijn.

Entreekaarten kosten 10 euro per stuk, een prijs die al jaren hetzelfde is. Mocht men met een gids de Caminito del Rey willen lopen dan kosten de kaarten 18 euro per stuk. De wandeling is op elke dag behalve de maandag te bewandelen tussen 9.30 en 17 uur. Kaarten zijn via deze website aan te schaffen.

In 2018 werden er bijna 300.000 entreebewijzen verkocht wat het maximale aantal is met 1.100 wandelaars per dag. 60% van de bezoekers kwam uit het buitenland waarbij er 116 verschillende nationaliteiten werden geregistreerd. Exacte aantallen zijn er niet maar men weet dat onder de buitenlanders de Caminito del Rey zeer populair is bij de Duitsers, Britten, Belgen, Nederlanders, Fransen, Polen en Finnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.