Semana Santa reizen in Spanje volgens Google

Semana Santa reizen in Spanje volgens Google
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Google heeft via het project ‘Think with Google’ de zoekresultaten van de Spanjaarden bekend gemaakt wat betreft vakanties tijdens de Semana Santa of Paasweek. Aan de hand van dit rapport kan men zien dat het zoeken via internet naar reizen 16% is gestegen sinds 2015, dat 48% op dit moment nog niet heeft bepaald waar ze naar toe gaat en dat de meeste zoekopdrachten plaats vinden op de smartphone.

Volgens de onderzoeksresultaten van ‘Think with Google’ wat betreft de Semana Santa en hoe men naar vakanties zoekt wisten 3 van de 4 Spanjaarden op het moment dat het rapport werd uitgebracht nog niet of ze zouden gaan reizen en waren er geen reserveringen gemaakt. 30% van de personen die via Google zoeken reserveren pas begin april of op het laatste moment een reis terwijl 20% van plan is om de vakantie langer dan een week te laten zijn.

Spanje zelf is een populaire bestemming voor de inwoners van het land met 21% van de zoekopdrachten tussen 2015 en 2018 maar Frankrijk staat bovenaan met 26% gevolgd door Groot Brittannië met 14% en Italië met 10%. Wat betreft de steden staan Rome, Londen, Parijs en Lissabon op de lijst. Als het om steden binnen Spanje gaat staan op de lijst Madrid, Sevilla, Granada en Barcelona.

57% van de Spanjaarden die via Google naar reizen zoekt voor de Semana Santa week doet dat via de smartphone gevolgd door 35% via de computer en slechts 8% via de tablet.

27% zegt met een partner op reis te gaan, 28% met familie en 28% waarbij het reisgezelschap nog niet zeker is, 10% met vrienden en slechts 7% gaat alleen op vakantie.

Het vliegtuig is in 23% van de gevallen het vervoersmiddel wat 22% is wat betreft de trein en 11% met eigen vervoer/personenwagen. 33% zegt in een hotel te verblijven, 39% in een huis bij vrienden, 12% huurt een auto en 9% boekt bij AirBnB.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.