Semana Santa reizen in Spanje volgens Google

Semana Santa reizen in Spanje volgens Google
Beeld: Pixabay

Semana Santa reizen in Spanje volgens Google

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Google heeft via het project ‘Think with Google’ de zoekresultaten van de Spanjaarden bekend gemaakt wat betreft vakanties tijdens de Semana Santa of Paasweek. Aan de hand van dit rapport kan men zien dat het zoeken via internet naar reizen 16% is gestegen sinds 2015, dat 48% op dit moment nog niet heeft bepaald waar ze naar toe gaat en dat de meeste zoekopdrachten plaats vinden op de smartphone.

Volgens de onderzoeksresultaten van ‘Think with Google’ wat betreft de Semana Santa en hoe men naar vakanties zoekt wisten 3 van de 4 Spanjaarden op het moment dat het rapport werd uitgebracht nog niet of ze zouden gaan reizen en waren er geen reserveringen gemaakt. 30% van de personen die via Google zoeken reserveren pas begin april of op het laatste moment een reis terwijl 20% van plan is om de vakantie langer dan een week te laten zijn.

Spanje zelf is een populaire bestemming voor de inwoners van het land met 21% van de zoekopdrachten tussen 2015 en 2018 maar Frankrijk staat bovenaan met 26% gevolgd door Groot Brittannië met 14% en Italië met 10%. Wat betreft de steden staan Rome, Londen, Parijs en Lissabon op de lijst. Als het om steden binnen Spanje gaat staan op de lijst Madrid, Sevilla, Granada en Barcelona.

57% van de Spanjaarden die via Google naar reizen zoekt voor de Semana Santa week doet dat via de smartphone gevolgd door 35% via de computer en slechts 8% via de tablet.

27% zegt met een partner op reis te gaan, 28% met familie en 28% waarbij het reisgezelschap nog niet zeker is, 10% met vrienden en slechts 7% gaat alleen op vakantie.

Het vliegtuig is in 23% van de gevallen het vervoersmiddel wat 22% is wat betreft de trein en 11% met eigen vervoer/personenwagen. 33% zegt in een hotel te verblijven, 39% in een huis bij vrienden, 12% huurt een auto en 9% boekt bij AirBnB.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.