skip to Main Content
Semana Santa reizen in Spanje volgens Google
Pixabay

Semana Santa reizen in Spanje volgens Google

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Google heeft via het project ‘Think with Google’ de zoekresultaten van de Spanjaarden bekend gemaakt wat betreft vakanties tijdens de Semana Santa of Paasweek. Aan de hand van dit rapport kan men zien dat het zoeken via internet naar reizen 16% is gestegen sinds 2015, dat 48% op dit moment nog niet heeft bepaald waar ze naar toe gaat en dat de meeste zoekopdrachten plaats vinden op de smartphone.

Volgens de onderzoeksresultaten van ‘Think with Google’ wat betreft de Semana Santa en hoe men naar vakanties zoekt wisten 3 van de 4 Spanjaarden op het moment dat het rapport werd uitgebracht nog niet of ze zouden gaan reizen en waren er geen reserveringen gemaakt. 30% van de personen die via Google zoeken reserveren pas begin april of op het laatste moment een reis terwijl 20% van plan is om de vakantie langer dan een week te laten zijn.

Spanje zelf is een populaire bestemming voor de inwoners van het land met 21% van de zoekopdrachten tussen 2015 en 2018 maar Frankrijk staat bovenaan met 26% gevolgd door Groot Brittannië met 14% en Italië met 10%. Wat betreft de steden staan Rome, Londen, Parijs en Lissabon op de lijst. Als het om steden binnen Spanje gaat staan op de lijst Madrid, Sevilla, Granada en Barcelona.

57% van de Spanjaarden die via Google naar reizen zoekt voor de Semana Santa week doet dat via de smartphone gevolgd door 35% via de computer en slechts 8% via de tablet.

27% zegt met een partner op reis te gaan, 28% met familie en 28% waarbij het reisgezelschap nog niet zeker is, 10% met vrienden en slechts 7% gaat alleen op vakantie.

Het vliegtuig is in 23% van de gevallen het vervoersmiddel wat 22% is wat betreft de trein en 11% met eigen vervoer/personenwagen. 33% zegt in een hotel te verblijven, 39% in een huis bij vrienden, 12% huurt een auto en 9% boekt bij AirBnB.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by